Close

Strona 152 z 364 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Miodowa Raki, choć czystą (Tsikoudia) też mają*prima prima sort. Nie mogę niestety dopaść innych rodzajów, o których słyszałem że są pędzone na Krecie - np. lubianej przeze mnie mirtówki oraz morwówki, której jeszcze nie kosztowałem.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 24-09-2013 o 20:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Miodowa Raki, choć czystą (Tsikoudia) też mają*prima prima sort. Nie mogę niestety dopaść innych rodzajów, o których słyszałem że są pędzone na Krecie - np. lubianej przeze mnie mirtówki oraz morwówki, której jeszcze nie kosztowałem.
    miodowej nie pilem (daje rade?) ale u jednego z wlascicieli hotelu w Chani zostalem poczestowany domowa raki o mocy dobrych 70koni ... ciezko bylo to zmeczyc w 35stopniowym upale.. przy czym poczestowanie oznaczalo butelke 0.7
    .. morwowa smakowalem od tegoz samego goscia ale jakos nei zapamietalem .. widocznie nic szczegolnego..
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    ... oraz morwówki, której jeszcze nie kosztowałem.
    o morwówce pisałem niedawno, miałem okazję nadużyć w sporych ilościach podczas pobytu w armenii, nazywają to tam "tutowka" kupić można wszędzie, wystarczy wejść do jakiegoś sklepiku na wiosce i zapytać o wódkę domasznają
    ma 60 %, kosztuje 2000 dram za litr (ok 15 pln ) poniewiera strasznie, udało się przemycić samolotem do polski litra w plecaku

Domyślnie

Weź kiedyś na jakiś plener od piersiówki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    poniewiera strasznie
    mzoe dlatego nie zapamietalem

swoja droga .. jakbyscie chcieli napic sie znakomitego marcowego piwa, mocno aromatycznego, dlugo lezakowanego z mocno wyczuwalnym aromatem chmielu, z wyczuwlanym aromatem slodu, z pieknym zapachem i smakiem to jest piwo ktore nazywa sie Ciechan Marcowy - jesli chcecie poczuc wszystkie wymienione smaki i aromaty - kupcie jakies inne.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    ma 60 %, kosztuje 2000 dram za litr (ok 15 pln ) poniewiera strasznie, udało się przemycić samolotem do polski litra w plecaku
    Ja z Gruzji przemyciłem w plecaku w butelkach po wodzie mineralnej po litrze czaczy i koniaku
    Chwilka strachu na lotnisku i masa przyjemności!
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

hehe z gruzji też przytargałem czaczę w butelkach po coli

Domyślnie

Pewnie kupiona w znanym sklepiku w Tbilisi
    Mi najbardziej smakowała w Wardzi u lokalsa, który nas nocował - znaczy była bez smaku i szła w nogi. Głowa ok., nogi przestają działać
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 152 z 364 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów