Lens Turbo tanie nie jest i wtedy najlepiej by się było zdecydować na takie mocowanie co by kilka szkiełek podłączyć. Pytanie zatem jakie mocowanie zapewni jasne szkła dla FF 35, 50 i ewentualnie coś do portretu?
Szukaj
Lens Turbo tanie nie jest i wtedy najlepiej by się było zdecydować na takie mocowanie co by kilka szkiełek podłączyć. Pytanie zatem jakie mocowanie zapewni jasne szkła dla FF 35, 50 i ewentualnie coś do portretu?
Czekaj na opinię Michela71 - to najlepszy spec od tych spraw.
Na moje kaprawe oko Canon FD zapewnia Ci dostęp do największej liczby ciekawych i względnie tanich szkieł. Na drugim miejscu, biorąc pod uwagę fun/price factor chyba jednak m42.
The colors of Helios
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 16-09-2013 o 16:41
Stosunkowo tanio można też kupić obiektywy do Minolty MD, bo one także do niczego współczesnego nie pasują. Może też warto spojrzeć na Olympusa OM?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Ale przemyśl do czego będziesz używał Jak do efektów specjalnych do ja bym uturbiał 50 1.4 Efekt będzie zauważalny. Bo dla 35 2.8 to szkoda wchodzić w koszta. 35 2 na cropie dupy nie urywa.
Czy ktoś się orientuje, czy w stolycy dostanę gdzieś od ręki SEL 35/1.8?
Dziś odebrałem ECF1, kurcze, świetna zabawka. Jak będzie więcej słońca to wrzucę zestawienie ECU vs ECF vs gołe E16. Jak chcecie jakieś konkretne kadry, to proszę zostawiać zgłoszenia![]()
to be a rock and not to roll
gavin, halo pobudka, tu jest mowa o 35+turboooo...
Chyba, że nie śpisz, to sorry![]()
.
Było już parę takich porównań w tym chyba i Mariusza, tu masz moje (choć bez ECF):
No jeżeli piszesz o 24/2 na cropie, to pomimo początkowych obaw o niski wow-factor, nie jest źle (piszę o x100s).
Także 35/2.8 z lensem turbo jest apetyczne. Musi być tylko jedna rzecz zapewniona - szkło musi być ostre i "nieświecące" bez przymykania. Myślę że jakiś DDRowski Flektogon 35 to byłby wypas.
Idziesz znacznie lepszą drogą niż ja, Drdln...![]()
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 16-09-2013 o 17:31
No wlasnie apropo's rybek. Jaką kupić rybkę, aby pogodzic D700 i 5n? Chyba jedynie Zeniatar16/2.8. Tylko czy na dx bedzie efekt rybki?
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami