ja to bym chcial amerykanskie skakuny pofocic, niektore gatunki macie tam wrecz genialne w formach i kolorach![]()
Szukaj
ja to bym chcial amerykanskie skakuny pofocic, niektore gatunki macie tam wrecz genialne w formach i kolorach![]()
Zapraszam. Z przyjemnością służę pomocą wrazie czego. A co do skakunów to chyba będę musiał sobie jakieś studio do tego celu zorganizować bo te które do tej pory spotkałem to w bardzo nie sprzyjających warunkach, mocne światło i do tego wietrznie![]()
55.
Może ktoś wie co to jest, albo gdzie szukać informacji.
56.
Assassin Bugs, Wheel Bugs. Morderca Robaków albo, nie wiem za bardzo jak to przetłumaczyć, "robak koło" dziwnie po Polsku. Pierwsza nazwa chyba trafniejsza. Ten ciekawy stwór żądli, żądli i to podobno bardzo mocno, tak że w razie spotkania lepiej nie dotykać. Z tego co wyczytałem to naprawdę boli. Ale jest pożyteczny i po prostu nie dotykać. Ciarki mnie przeszły jak sobie przypomniałem że z ciekawości musiałem dotknąć tego zębatego koła na karku. W Polsce raczej nie występuje.
Jeszcze raz Assassin Bugs
57.
i Modliszka
58.
Zdjęcie zrobione całkiem przypadkiem bez żadnej możliwości przygotowania się. Coś czarnego malutkiego siedziało na liściu. Na matrycy wyglądało jak czarna plamka, na szczęście wtedy nie skasowałem. To co tu widać to wyciągnięte na siłę z rawa. Pewnie już nigdy tego gatunku nie spotkam ale to oko mnie fascynuje
61.
Skontaktuj się z nami