Close

Strona 608 z 2397 PierwszyPierwszy ... 10850855859860660760860961061865870811081608 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 071 do 6 080 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Eh, ten 4/18-105, jak się można było spodziewać przy stałym świetle 4, to "ogór" niemożliwy, zupełnie jak nie do tych aparatów! Zresztą wspomniano o średnicy filtrów 72... No i 4/16-70 też nie jest kompaktowy!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    Za cienki jestem, żeby z wami wchodzić w dyskusję o poezji..
    Ale za to wyciekło (SAR) zdjęcie nowych szkiełek:

Powiedziałbym, że 18-105 nie jest duży.. jest ogromny. 16-70.. na granicy akceptacji.. zobaczymy
    Ta fotka pięknie dowodzi bezsensowności wyżyłowanych zoomów w systemach bezlustrowych.

Domyślnie

Tylko że ten 18-105 to raczej do kamer z mocowaniem E

PS. Wrzuciłem na KKM mały test z 'trybem panoramy' i porównaniem zakresu do UWA Jak ktoś jest ciekawy to zapraszam:
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=48554

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Ta fotka pięknie dowodzi bezsensowności wyżyłowanych zoomów w systemach bezlustrowych.
    Raczej bezsensowności podpinania takich małych popierdółek, jak ta na dole obrazka, do "wyżyłowanych" (w końcu!) zoomów. Sony potrzebuje większej puszki, która z takim obiektywem nadal tworzyć będzie zestaw dużo mniejszy i lżejszy, niż lustrzanka że szkłem 18-105, a przy tym o działkę jaśniejszy na końcu. Nie każdy aparat powinien być tak mały, żeby tylko wypchać nim sobie kieszeń, kosztem jakości obrazka czy ograniczonych możliwości fotograficznych. Ważne, żeby bez kompromisów w jakości i użyteczności dało się go odchudzić w porównaniu do lustrzanki na tyle, żeby z torby w rozmiarze L przeskoczyć na S, a nie do kieszonki w slipach.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Raczej bezsensowności podpinania takich małych popierdółek, jak ta na dole obrazka, do "wyżyłowanych" (w końcu!) zoomów. Sony potrzebuje większej puszki, która z takim obiektywem nadal tworzyć będzie zestaw dużo mniejszy i lżejszy, niż lustrzanka że szkłem 18-105, a przy tym o działkę jaśniejszy na końcu. Nie każdy aparat powinien być tak mały, żeby tylko wypchać nim sobie kieszeń, kosztem jakości obrazka czy ograniczonych możliwości fotograficznych. Ważne, żeby bez kompromisów w jakości i użyteczności dało się go odchudzić w porównaniu do lustrzanki na tyle, żeby z torby w rozmiarze L przeskoczyć na S, a nie do kieszonki w slipach.
    Tyle że można w ten sposób dojść do ściany, na której wysprejowany jest wniosek "po co mi w ogóle bezlusterkowiec, jak są takie małe, milusie i dobrze działające lustrzanki"?

Nex (body) to fajna zabawka, taka jak jest. Jak potrzebuję większego aparatu, to kupuję większy aparat - od Fuji, Canona czy innego Nikona. "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych".

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A ja się zgadzam w 100%. Ponadto nie chcę lustra, wizjera optycznego, chcę dobry wizjer elektroniczny.

Domyślnie

Kim jesteście ? - Fotografami !
    Czego Chcecie ? - Nie wiemy !
    Na kiedy ? - Natychmiast !
    Panerai vel Eliot Capone

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Panierka zluzuj portki bo od jakichs 400 postow sypiesz sucharkami zamiast napisac cos sensownego, lepiej juz nic nie pisz zamiast NEXowiczom (i innym bo nie tylko tu to robisz) zasmiecac watek...

Domyślnie

Ja też nie wiem skąd to przekonanie, że lustereczko będzie zawsze lepsze od bezlustereczka. Nie tylko af'em ludzie żyją. Biorąc pod uwagę lustra aps cwanona to już ogólny dramat - dalej matryca rodem z 40d, brak aps 1.8/35, wizjery judaszowe itd.

Domyślnie

Panowie, peace!

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 608 z 2397 PierwszyPierwszy ... 10850855859860660760860961061865870811081608 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów