Eh, ten 4/18-105, jak się można było spodziewać przy stałym świetle 4, to "ogór" niemożliwy, zupełnie jak nie do tych aparatów! Zresztą wspomniano o średnicy filtrów 72... No i 4/16-70 też nie jest kompaktowy!
Szukaj
Eh, ten 4/18-105, jak się można było spodziewać przy stałym świetle 4, to "ogór" niemożliwy, zupełnie jak nie do tych aparatów! Zresztą wspomniano o średnicy filtrów 72... No i 4/16-70 też nie jest kompaktowy!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Tylko że ten 18-105 to raczej do kamer z mocowaniem E
PS. Wrzuciłem na KKM mały test z 'trybem panoramy' i porównaniem zakresu do UWAJak ktoś jest ciekawy to zapraszam:
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=48554
Raczej bezsensowności podpinania takich małych popierdółek, jak ta na dole obrazka, do "wyżyłowanych" (w końcu!) zoomów. Sony potrzebuje większej puszki, która z takim obiektywem nadal tworzyć będzie zestaw dużo mniejszy i lżejszy, niż lustrzanka że szkłem 18-105, a przy tym o działkę jaśniejszy na końcu. Nie każdy aparat powinien być tak mały, żeby tylko wypchać nim sobie kieszeń, kosztem jakości obrazka czy ograniczonych możliwości fotograficznych. Ważne, żeby bez kompromisów w jakości i użyteczności dało się go odchudzić w porównaniu do lustrzanki na tyle, żeby z torby w rozmiarze L przeskoczyć na S, a nie do kieszonki w slipach.
Tyle że można w ten sposób dojść do ściany, na której wysprejowany jest wniosek "po co mi w ogóle bezlusterkowiec, jak są takie małe, milusie i dobrze działające lustrzanki"?
Nex (body) to fajna zabawka, taka jak jest. Jak potrzebuję większego aparatu, to kupuję większy aparat - od Fuji, Canona czy innego Nikona. "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych".![]()
Kim jesteście ? - Fotografami !
Czego Chcecie ? - Nie wiemy !
Na kiedy ? - Natychmiast !
Panerai vel Eliot Capone
Panierka zluzuj portki bo od jakichs 400 postow sypiesz sucharkami zamiast napisac cos sensownego, lepiej juz nic nie pisz zamiast NEXowiczom (i innym bo nie tylko tu to robisz) zasmiecac watek...
Ja też nie wiem skąd to przekonanie, że lustereczko będzie zawsze lepsze od bezlustereczka. Nie tylko af'em ludzie żyją. Biorąc pod uwagę lustra aps cwanona to już ogólny dramat - dalej matryca rodem z 40d, brak aps 1.8/35, wizjery judaszowe itd.
Skontaktuj się z nami