Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ayrmer Cove.

Domyślnie

Dobry kadr i dobra kolorystyka lecz bym rzucił ciutke kontrastu więcej Ogólnie super.

Domyślnie

Świetne zdjęcie, technika nieważna. Do pokazywania wszystkim nieostro-krzywo-pstrykom broniącym swoich prac zwrotem "ale to analog".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Do pokazywania wszystkim nieostro-krzywo-pstrykom broniącym swoich prac zwrotem "ale to analog".
    Gdzie tu jest przycisk "LUBIE TO"?!

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za tak miły odbiór

Cytat Zamieszczone przez deemes Zobacz posta
    Znakomite! Fale i skały to coś pięknego, a w analogowym wydaniu to podwójnie.

Mam pytanie techniczne; czy balans bieli jest odpowiedni (nie jest za niebiesko?), nie żebym miał coś przeciwko, wręcz przeciwnie, lubie takie kolory, jednakże wiem że czasami koledzy korygują takie rzeczy.. I drugie, jak kadrujesz z kliszy?, sam wywołujesz do cyfry czy do studia zlecasz?
    Odwieczne pytanie: "-czy tam tak było?"
    W tym przypadku, mogę powiedzieć, że tak. Zastosowana tutaj klisza to film pozytywowy, i już przed skanem mogę stwierdzić, jakie kolory się zarejestrowały.
    Na innych klatkach z tego miejsca też jest podobna tonacja, więc chyba mogę się skusić i napisać, tak tam było.
    Oczywiście dużo zależy od rodzaju kliszy, wywołania, skanowania, czy też wspomnianych przez Ciebie indywidualnych korekt.

Co do "kadrowania z kliszy" nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi, możesz więcej?
    Wywołanie tej kliszy w warunkach domowych byłoby dość trudne, w tej kwestii polegam na labie.

Cytat Zamieszczone przez katatjuta Zobacz posta
    Dobry kadr i dobra kolorystyka lecz bym rzucił ciutke kontrastu więcej Ogólnie super.
    Nie chciałem przesadzać z obróbką. Poza kontrastem, jasnością, wyostrzeniem i występlowaniem paproszków niewiele więcej dłubałem.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Bez przesady, pomiar swiatła działa na tej samej zasadzie co w cyfrze, a jak masz body z dobrym pomiarem to nie trzeba wiedziec wiele więcej, a czasem to i nic ponad.
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Nie zgodzil bym sie, wiedze trzeba miec taka sama...

Panowie, jednocześnie się z Wami zgadzam i nie

...ale, nie mi oceniać, która technika jest bardziej szlachetna, każdy ma swoje zdanie na ten temat.

Pozdrawiam serdecznie! =]

Domyślnie

super kadr i klimat , bdb fota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    Wywołanie tej kliszy w warunkach domowych byłoby dość trudne, w tej kwestii polegam na labie.
    Własnie o to mi chodziło, dzięki, piona!
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

Ciekawie zrobione, robi wrażenie i to pozytywne. Tak sobie kombinowałem z mniejszą ilością nieba, ale doszedłem do wniosku, że Twój wybór kadru jest trafny i gada. Dobra fota.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Czemu to takie fioletowe...?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów