Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Grill gazowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Nie podam swojego telefonu, gdyż flaszeczka importowana z Moskwy jest jedna.
    Jakby co, to mam flaszeczkę z Kijowa, możemy się dogadać.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Wszystkie super zapachy powstają przez wysoką temperaturę, a nie przez rodzaj drzewa. Jeśli mówimy o wędzeniu to z tym się można zgodzić. Ale upieczenie kiełbaski w 20min czy mięso w 1h i mówienie tutaj o smaku z drzewa to jakiś dobry żart. Polecam program Katarzyny Bosackiej o grilu bądź jaki kolwiek o grilowaniu. Owy świetny zapach to konsekwencja wysokiej temperatury, a nie buku, sosny, jodły czy pokrzywy

Co do grila gazowego, wydawało mi się to nie do zniesienia "Jak to na gazie można mięso piec?", przecież jak gaz to sobie odpalę piekarnik. No ale osobiście miałem przyjemność przez 3 miesiące grilować na owym rozwiązaniu. Coś pięknego. Smak, ZAPACH i brak SYFU dookoła.

Grill elektryczny jaki by to nie był, się nie nadaje, ze względu na zbyt niską temperaturę. Można raczej mówić o smażeniu, a nie grilowaniu. Robię czasem w domu na patelni grilowej... po 5min rozgrzania na max ogniu gril niemal świeci i wtedy można cokolwiek robić => pstryczek elektryczek nigdy nie osiągnie takiej temperatury To jak robienie chinola w woku na kuchni ceramincznej
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 19-08-2013 o 10:24
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Wszystkie super zapachy powstają przez wysoką temperaturę, a nie przez rodzaj drzewa.
    Drzewo to nie drewno. Obawiam się, że raczej palisz w grillu drewnem, a nie drzewem. A najprawdopodobniej węglem drzewnym.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Drzewo to nie drewno. Obawiam się, że raczej palisz w grillu drewnem, a nie drzewem. A najprawdopodobniej węglem drzewnym.
    Jak palisz drewno sosonowe to masz zapach/smak drzewa np. sosnowego => dlatego mówiłem tutaj wyraźnie o zapachu/smaku drzewa , a nie drewna.
    "Nikon"

Domyślnie

Odgrzeję nieco kotleta... Co prawda jakiś czas temu buczałem, że grill gazowy jest be... ale teraz zmieniłem zdanie... I teraz rozglądam się za jakimś. Mam pytanie w związku z tym. Czy grilla z rusztem na lawę da się używać bez lawy? W sensie, czy palnik nie jest jakoś inaczej skonstruowany, że potrzebuje tych kamieni, żeby równomiernie ciepło rozprowadzać? Czy takie grille są uniwersalne?

Domyślnie

Koledzy znajacy sie na rzeczy, pomozcie!

Czy taki oto grill gazowy Master Cook Platinum 600 http://www.amazon.co.uk/Master-Cook-.../dp/B004V7YNRY

jest dobrym produktem?

Nie znam sie zupelnie na grillach gazowych a jest akurat u mnie promocja i moge go kupic za 350€ (jakies 1450zl).
    Czy warto go zakupic za te pieniadze?
    Z tego co widze to ceny takich urzadzen sa od 2tys zl w gore.

Bede bardzo wdzieczny za uwagi bo pewnie do jutra musi zapasc decyzja o kupnie lub nie.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Już za późno ale dla następnych. Kupując poza granicami ryzykujecie brakiem gwarancji. Istnieje też ryzyko (chociaż nie jest to przesądzone) że grill nie będzie dostosowany do ciśnienia gazu w polsce. Więcej o tym grillu można by powiedzieć po obejrzeniu go w rzeczywistości. Ciężko po zdjęciach wywnioskować jakich materiałów użyto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Drzewo to nie drewno.
    Pali się jedno i drugie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów