Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Ross Castle

Domyślnie

Kadr średnio mi się podoba (głównie przez kamienie na pierwszym planie) ale dołączam się do gratulacji z nowych zabawek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Kadr średnio mi się podoba (głównie przez kamienie na pierwszym planie) ale dołączam się do gratulacji z nowych zabawek
    Za Mackiem
    Lepszych mozliwosci nowej puszki tu nie widze no ale wszystko przed Toba grunt zeby radość była
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Lepszych mozliwosci nowej puszki tu nie widze no ale wszystko przed Toba
    No i nie zobaczysz, chodzi tutaj o elastycznosc RAWa o brak szumow o zasieg tonalny o jakosc ogolna zdjecia.
    Wiec ja widze wieksze mozliwosci i nie rozumiem sarkazmu

Domyślnie

Wszyscy tylko jakość i jakość... Nie o to chyba chodzi w fotografii, co nie

...się powtórzę, ważnych jest te kilka sekund...

Pozdrawiam! =]

Ps. ...no może czasem kilkaset

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No i nie zobaczysz, chodzi tutaj o elastycznosc RAWa o brak szumow o zasieg tonalny o jakosc ogolna zdjecia.
    Wiec ja widze wieksze mozliwosci i nie rozumiem sarkazmu
    Grzesiu....sarkazmu tu nie ma. Po prostu pokazując foty krajobrazu w rozmiarze 1024 pixele ciężko jest uwidocznić zalety FF. A że zakres tonalny jest większy niż w poprzedniej puszce - to pewnie że lepiej
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Zacznę od foty góra bardzo fajna, niemniej wszystko co poniżej zamku średnio mi się podoba, również co do kompozycji to zgadzam się z Maćkiem.

Natomiast jeśli chodzi o sprzęt - cóż fajne są nowe zabawki, gratuluje zakupu
    Zupełnie inną kwestią jest to co czy z nową zabawką staniesz się lepszym fotografem.
    Jasne że sprzęt pomaga i fajnie go mieć niemniej w mojej ocenie najważniejsze jest światło i pogoń za nim

A tak na marginesie po przesiadce z DX nie wkur.... Cię rozmieszenie punktów AF w wizjerze?
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    A tak na marginesie po przesiadce z DX nie wkur.... Cię rozmieszenie punktów AF w wizjerze?
    Troche sie tego balem, ale okazuje sie, ze nie jest zle, wiesz jak to jest jak sam nie sprawdzisz to wydaje sie, ze bedzie zle. Mogli by jednak do tego aparatu wcisnac AF z D800 ktory jest chocby w D7100, problem by nie istnial a tak mam swietna matryce z AFem z D7k, patrzac jednak na obrazek jaki ta puszka produkuje to nie jest problem a raczej jest on bardzo malo istotny

Domyślnie

Troche sie tego balem, ale okazuje sie, ze nie jest zle, wiesz jak to jest jak sam nie sprawdzisz to wydaje sie, ze bedzie zle. Mogli by jednak do tego aparatu wcisnac AF z D800 ktory jest chocby w D7100, problem by nie istnial a tak mam swietna matryce z AFem z D7k, patrzac jednak na obrazek jaki ta puszka produkuje to nie jest problem a raczej jest on bardzo malo istotny
    Fakt matryca bardzo fajna, trochę czasu w boju bawiłem się tym sprzętem i jak dla mnie rozmieszczenie punktów AF jest po prostu nie do zaakceptowania
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Fakt matryca bardzo fajna, trochę czasu w boju bawiłem się tym sprzętem i jak dla mnie rozmieszczenie punktów AF jest po prostu nie do zaakceptowania
    Jaaaaah, ja tam oczko nie celuje a moje przyslony zaczynaja sie od f8, wiec to nie taki problem, poza tym na LV AF dziala na calym obrazku
    Te punkty AF to kwestia przyzwyczajenia...

Domyślnie

Jaaaaah, ja tam oczko nie celuje a moje przyslony zaczynaja sie od f8, wiec to nie taki problem, poza tym na LV AF dziala na calym obrazku
    Te punkty AF to kwestia przyzwyczajenia...
    Z całą pewnością kwestia przyzwyczajenia, niemniej w mojej ocenie Nikon trochę przypejsił

Wiesz Ty focisz w większości na szeroko gdzie ostrość masz przy f/8-f/11 od czubków palcy u stóp aż po horyzont.
    Teraz wyobraź sobie że stoisz w górach z zapiętą długą lufą cały zestaw na statywie mgły się przelewają a odległość od punktu na dole kadru do tego u góry to jakieś 20km w przybliżeniu, ostrość chcesz ustawić np. na dole w 1/4 kadru, właśnie wychodzi słońce i podświetla Ci mgiełki - sprobój się teraz nie szamotać
    Ostatnio edytowane przez ostrytux ; 18-08-2013 o 22:02
    Zapraszam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów