Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Sławol, ale mnie zalałeś tymi pytaniami.
    ale dzieki.

własnie kombinuje z róznymi usawieniami przedmiotów.
    próbowałem z kartonem za butelką ale to robi się czarno w butelce, i czym blizej karton butelki to po prawej stronie powieksza się czarny kontur butelki.

Można tutaj kombinować i kombinować ale myśle że to co udało mi sie zrobic i tak wyszło całkiem całkiem, oczywiście będę działał dale i nie spoczniemy na "laurach"

ale dzieki za konstruktywna krytyke i pomysły.
    Nikon D80/D90/D610 + N24-70 + N80-200 + SB-900
    Kilka moich fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikpl72 Zobacz posta
    W moich oczach:
    - rzuca się w oczy, że zielona część butelki to sztucznie dołożony gradient.
    Fajnie by było, gdyby użytownicy tego Forum potrafili przyznać się do nie trafionych opinii (nie spotkałem się z tym jeszcze).
    Kolega zacytowany powyżej często to robi ale sprosowania jakoś nigdy nie widziałem, a myli się często... (delikatnie mówiąc)
    Nikon i tak już zostanie...
    Krzysztof

Domyślnie

@Kargulo - nie ma za co, cieszę się, że mogłem jakoś pomóc

Mnie też kręci taka fotografia i chętnie podpatrzę, jak Ci idzie i sam się czegoś nauczę
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Kup filtr polaryzacyjny odblaski zlikwidujesz.
    filtrem polaryzacyjnym zabijesz swiatlo i glebie.

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Świetnie butelka wyszła.
    butleka wyszla fatalnie... namiot bezcieniowy nie jest dobrym rozwaizaniem do focenia szkla. Ogolnie szklo sie paskudnie fotografuje i trzeba sie troche nameczyc
    Clicquot to bardzo wdzieczna butla do focenia. brak swiatlocienia, brak wydobycia bryly.
    ponizej masz jak powinien byc zaswiecony i wygladac material wyjsciowy przed obrobka:
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

no i wpadka sailor (mistrzu)

namiotu bezcieniowego nawet nie mam i nie był wykorzystany w tym zdjęciu

P.S. tak to już jest. porobią sobie piekne strony z super zdjęciami, a jak zobaczą jakieś zdjęcie to gadają głupoty,
    że to niby w namiocie bezcieniowym, sailor a nie lepiej było sie spytać jak to zrobiłem a nie tak od razu palnąć głupote?

ach
    Ostatnio edytowane przez Kargulo ; 14-08-2013 o 15:29
    Kilka moich fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kargulo Zobacz posta
    namiotu bezcieniowego nawet nie mam i nie był wykorzystany w tym zdjęciu
    namiot , stol czy inne ustrojstwo - jedne pies .. chodzilo mi o technike swiecenia a nie konkrene urzadzenie.

P.S. tak to już jest. porobią sobie ********e strony z super zdjęciami, a jak zobaczą jakieś zdjęcie to piep....ą głupoty.
    Ze to niby w namiocie bezcieniowy, sailor a nie lepiej było sie spytać jak to zrobiłem a nie tak od razu palnąć głupote?
    wiesz .. jak dla mnie to mogles swiecic nawet oczami - zdjecie wyglada jak zrobione na kiepskim stole bezcieniowym. jak bylo robione mnie nie interesuje bo kompletnie mnie nie interesuja aspekty wykonania kiepksich fotografii. a ta sie nie nadaje do niczego, a juz na penwo nie jako foto produktowe. wkleilem ci jak powinno wygladac zdjecie butelki przed postprocesingiem. ty nazwales to piep.rzeniem glupot. mysle ze tyle mojego w temacie. jestes kolejnym przykladem na to ze na forum nie warto pomagac i bardzo zaluje ze sie udzielilem w tym watku. zycze dobrego swiatla i troche wiekszego obiektywizmu pod katem swoich zdjec

Domyślnie

brzydkie te odbicia "na stole" - za mocne i na dodatek krzywe - ja bym je wygubił do białego.
    Völkchlor

Domyślnie

pastwisko:

wiem te odbicia mnie też nie leżą. Ale temat jest przeze mnie zgłębiany i dopracowywany. Ale dzięki za uwagę.

sailor:

dla mnie " nie jeden pies ", bo jak coś się nazywa to tak się nazywa. Bo namiot bezcieniowy a stół bezcieniowy to trochę inna technika, co?
    "zdjecie wyglada jak zrobione na kiepskim stole bezcieniowym" - a teraz to stół bezcieniowy? aha bo ty masz najlepszy pewnie? nie widziałeś to nie oceniaj.

i dla twojej wiadomości nie pomogłeś pisząc "butleka wyszla fatalnie"

piszesz że chcesz pomóc ale "jak bylo robione mnie nie interesuje bo kompletnie mnie nie interesuja aspekty wykonania kiepksich fotografii" - to w jaki sposób chcesz pomóc? zaczekaj, bo ciebie stac tylko na "butleka wyszla fatalnie"

dodałeś swoje zdjęcie butelki, i co mam ci napisać że jesteś super, może coś więcej na temat wykonania twojego zdjęcia , w przeciwieństwie do ciebie mnie interesują aspekty wykonania wszystkich zdjęć.

masz racje nie udzielaj się !!! takiej pomocy chyba nikt nie potrzebuje
    Kilka moich fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kargulo Zobacz posta
    dla mnie " nie jeden pies ", bo jak coś się nazywa to tak się nazywa. Bo namiot bezcieniowy a stół bezcieniowy to trochę inna technika, co?
    roznica miedzy stolem a namiotem jest tylko taka ze namiot jest z materialu a stol z plexi. technika swiecenia i zalozenia sa takie same. jak nie rozumiesz takich podstaw to daruj sobie tego typu wstawki

bo ty masz najlepszy pewnie? nie widziałeś to nie oceniaj.
    piszac o kiepskim mialem na mysli wykorzystanie a nie jakosc. jak widac po raz kolejny nie zrozumiales.
    dlat towjej wiadomosci - nie mam najlepszego stolu bezcieniowego z bardzo prostego powodu. nie posiadam wcale.

piszesz że chcesz pomóc
    nigdzie nie napisalem ze chce pomoc.

ale "jak bylo robione mnie nie interesuje bo kompletnie mnie nie interesuja aspekty wykonania kiepksich fotografii" - to w jaki sposób chcesz pomóc? zaczekaj, bo ciebie stac tylko na "butleka wyszla fatalnie"
    powtorze oferte z innego watku - przyjedz poloz na stole 10kpln, zaczniemy rozmawiac o przekazaniu ci wiedzy. Podaj mi jedn powod dla ktorego mam ci pomagac? bo ci sie nalezy? bo tak chcesz? od kiedy to jest obowiazek dzielenia sie wiedza?

dodałeś swoje zdjęcie butelki, i co mam ci napisać że jesteś super, może coś więcej na temat wykonania twojego zdjęcia , w przeciwieństwie do ciebie mnie interesują aspekty wykonania wszystkich zdjęć.
    masz racje nie udzielaj się !!! takiej pomocy chyba nikt nie potrzebuje
    po pierwsze i najwazniejsze - spusc z tonu bo ci zylka peknie.
    po drugie - wskazalem ci jak powinno wygladac zdjecie bez postprodukcji. to bardzo duzo. bo twoje nie dosc ze jest fatalnei zaswiecone to jeszcze zmasakrowane obrobka. masz wzor - masz do czego dazyc, srednio inteligentny czlowiek jest to w stanie zrobic w 3-4 godziny. zrob to metoda prob i bledow. nigdzie nie jest napisane ze mam obowiazek narysowac ci i wytlumaczyc jak to zrobic. nawet gdybym chcial a biorac pod uwage twoje odzywki bardzo nie chce.
    po trzecie - gdybym dal ci gotowe rozwiazanie to nadal nie bedziesz umial robic zdjec. bedizesz jedynie umial zrobic zdjecie konkretnej butelki. zmieni sie ksztalt zmieni sie produkt i zamiast pomyslec znow zaplaczesz an forum "dlaczego nie wychodzi?". trzeba sie nauczyc patrzec na swiatlo a nie tylko odpieprzac gotowe schematy. jesli tego nie pojmiesz to daruj sobie fotografie bo nigdy nie wyjdziesz poza odtworcze klepanie gotowych rozwaizan.
    i naprawde przestan sie rzucac - nikomu tym nie zaimponujesz a tylko sie spocisz.

Domyślnie

no i spartolił mi posta
    Kilka moich fotek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów