Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: szumy

Domyślnie szumy

Witam. Jestem w miare poczatkujacy i mam problem z korpusem Nikon D4. Praktycznie na kazdym zdjeciu widoczne sa znaczne szumy czy to przy iso 2000 czy przy iso 500. Prosze o pomoc gdzie robie blad.Przeciez ten korpus ma byc super...i mial radzic sobie z takimi sprawami.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Nie zbyt sie szczegolowo znam ale poprosilem kogos o pomoc co pracuje na podobnym sprzecie i ta osoba twierdzi ze jest wszystko ok z korpusem. A ja po zgraniu na kompa mam dalej duze szumy z ktorymi sobie nie radze.

Domyślnie

Może masz monitor brudny?

Domyślnie

Pokaż przykładowe zdjęcie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Serio, zdjęcie może być dobre a oglądasz np. na kiepskim monitorze, źle ustawionym, może brudnym. Jak wpasowujesz obrazek o wysokiej rozdzielczości w np. 1280x800 to będzie wyglądało to kiepsko.

Domyślnie

Monitor byl kalibrowany i raczej jest dobraj klasy.

Domyślnie

To zawsze pozostaje problem wpasowania dużej rozdzielczości w małą rozdzielczość - po to się w Photoshopie wyostrza, jeśli docelowo ma iść na monitor. Powiedzmy, że ustawiłeś max. rozdzielczość w aparacie tj. 4928x3280. Nawet jakbyś miał monitor FULL HD 1920x1080 to i tak mniej niż ma matryca w aparacie. Najlepiej daj zdjęcie do Labu i wtedy oceń szumy.

Albo jak wyżej - wrzuć gdzieś zdjęcie i daj linka a my ocenimy.

Domyślnie

Nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi jak nie wrzucisz jakiegoś zdjęcia z aparatu na forum. Jak nie wiesz jak to przynajmniej wrzuć na któryś z serwisów hostingowych typu imageschack.us, itp i podaj linka. Instrukcja wrzucania zdjęć jest na forum. W ostateczności wyślij np. mi na meila.
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoenergy Zobacz posta
    Monitor byl kalibrowany i raczej jest dobraj klasy.
    Lekarzowi każesz leczyć przez telefon czy idziesz do przychodni?
    Wstaw tu zdjęcie, bo inaczej nie ma o czym gadać.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów