Odpowiedz na pytanie - co przy danych parametrach da Ci SKRÓCENIE czasu?
Szukaj
Odpowiedz na pytanie - co przy danych parametrach da Ci SKRÓCENIE czasu?
Krzysztof Paszkiewicz
mi na kursie foto mówili o zasadzie mówiącej że jeśli chcemy mieć ostry obiekt to Musimy używać czasu 2razy większej od ogniskowej. I chyba to się zgadza prawda?
jeśli zmienimy tylko czas na krótszy to nic dobrego nie da oprócz pozbycia się efektu poruszonego chłopaka. . Sory Ale chyba można d4 lepiej wykorzystać.
Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 13-08-2013 o 21:07 Powód: łaczenie postów
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
I zdjęcie będzie tak samo naświetlone przy krótszym czasie?
Krzysztof Paszkiewicz
no jasne że nie! Jest jeszcze iso i przesłona które można zmienić. Szczególnie gdy mamy zapas. Co to? Odpowiedź przy tablicy?
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Mnie się podoba ten zwrot "Jestem w miare poczatkujacy i mam problem z korpusem Nikon D4"![]()
Ja zrozumiałem, że chodzi o skrócenie czasu i skompensowanie tego przez jeszcze wyższe ISO. Krótszy czas - mniejsze znaczenie mają ruchy modela i trzęsące się ręce.
No i nie wiemy co się popsuło w tym D4...
Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 13-08-2013 o 21:07 Powód: łaczenie postów
nie prowokuj :P .. skracamy czas by uniknac poruszenia, rekompensujemy to wyzszym iso / nizsza przyslona.
to raczej podstway podstaw.
pomijm fakt ze nie wierze by ten watek byl prawdziwy ... pytanie ktoremu z moderatorow sie nudzi
troche przesadzili na tym kursie .. 1 do 1 przy pewnej rece w zupelnosci wystarczy. a przy VR mozna spokojniena dluzszych
Ostatnio edytowane przez sailor ; 14-08-2013 o 09:06
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami