Close

Strona 7 z 41 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Jeśli parking nawet prywatny jest rano otwarty a nie zamknięty np. szlabanem, łańcuchem (Kościeliska, Chochołowska) to nie powinno być podstawy prawnej za egzekwowanie płatności.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Wiecie, góral jest sprytny i zawsze sobie poradzi. Kilka lat temu w Wiśle sfotografowałem taką tabliczkę (teraz jest już zmieniona )

Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

no ładnie polska specjalność najpierw łupić a jak się nie da to robić na złość
    jak wyjeżdżam poza kraj to wówczas czuję normalność... i zyczliwość ludzi.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-08-2013 o 12:07 Powód: pis. ("po za")
    Nikon i podróże ...

Pezet1
    Gość

Domyślnie

Ja tam kocham nasze góry, a przede wszystkim stoki ;p

Domyślnie

Ja też, ale...ale niestety górale i ich pazerność psuje całokształt. Ostatnio nie wiem czy czytaliście, ale Tatry okazują się być najbardziej obleganym zakątkiem wypoczynkowym w Polsce. Na ironię zakrawa szlak na Giewont z tłumem ludzi stojących w kolejce aby na niego wejść... Po stronie słowackiej spokój i delektowanie się ciszą.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-08-2013 o 14:33 Powód: orto. ("całokrztałt")
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Ja też, ale...ale niestety górale i ich pazerność psuje całokrztałt. Ostatnio nie wiem czy czytaliście, ale Tatry okazują się być najbardziej obleganym zakątkiem wypoczynkowym w Polsce. Na ironię zakrawa szlak na Giewont z tłumem ludzi stojących w kolejce aby na niego wejść... Po stronie słowackiej spokój i delektowanie się ciszą.
    Ale jak wejść na Giewont od strony słowackiej? Rozumiem, że to skrót myślowy i chodzi ogólnie o Tatry na Słowacji

Ja jednak trochę górali rozumiem. Taki sztucznie naśnieżany stok narciarski, czy prowadzące do niego trasy dojazdowe/ścieżki, czasami wchodzące na pole/łąkę, "na dziko", to nie jest z ich punktu widzenia fajna sprawa. Ale z drugiej strony, jak nie potrafią się ze sobą dogadać, aby wspólnie działać i zarabiać... to już inna kwestia. Ja nie jestem tak jednoznaczny w ich ocenie.
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Oczywiście że sprawa Giewontu nie od strony słowackiej

Ja na nich patrzę przez pryzmat chociażby dojazdu do Zakopanego, wieczne kłótnie i zero wzajemnej inicjatywy aby w tym zakresie coś poprawić.
    Osobna kwestia to ceny za przejazdy w doliny, może to i jedyne źródło dochodu albo i nie, ale raz męczą te konie a na mrozie tak długo będzie stał bo negocjować nie będzie. Marznie koń i woźnica... Kto ich tak rozbuchał ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Dlatego, jak wcześniej pisałem, swój kontakt z Zakopanem ograniczam do niezbędnego minimum. Jeśli tylko mogę, to przesiaduję w schroniskach i oczywiście na szlaku. Na narty to ruszam do Wisły. Mam tam darmową bazę noclegową, tanie i w miarę luźne stoki do jazdy rekreacyjnej. W Zakopcu zarabia na mnie głównie TPN i jeden bar mleczny przy Krupówkach (dokładniej przy Weteranów Wojny) :P
    | DA | WWW | Blog |

Domyślnie

Ja też się tak staram, choć latem i jesienią zawsze są wszędzie "mrówki". Wytchnienia dostaję zimą jak łażę po szlakach i tylko pasjonaci się tam pchają wyżej....więc jest pusto.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Eeee, właściwie tłumy są tylko podczas wakacji i długich weekendów, i wtedy nie jadę w Tatry.
    W pozostałe okresy nawet jak są ludzie to nie są to ludzie z przypadku, a wiedzą po co poszli w góry, więc da się z nimi pogadać i pośmiać potem w schroniskach.

Strona 7 z 41 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów