Close

Strona 5 z 41 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    A Waszym zdaniem (bo wg prawa TPN niedozwolone) można zostać w nocy na szlaku aby z rana wracać? Zawsze mnie to nurtowało, czyli zabrać karimatę, śpiwór i przenocować gdzieś w ciekawym miejscu aby rano porobić wschody...
    Moim zdaniem można, z tym, że na własną odpowiedzialność swoją drogą bilety do TPNu sprzedają dopiero chyba od 8 rano, wstęp do TPNu bez biletu jest karany. Natomiast raz nie chciało mi się czekać i około 6:00 wszedłem na szlak, nikt nie sprawdzał, czy mam bilet (wiem, że to nie w porządku, ale rano=lepiej). A gdzie chcesz spać w tych Tatrach? namiot czy pod gołym niebem?

Domyślnie

A Waszym zdaniem (bo wg prawa TPN niedozwolone) można zostać w nocy na szlaku aby z rana wracać? Zawsze mnie to nurtowało, czyli zabrać karimatę, śpiwór i przenocować gdzieś w ciekawym miejscu aby rano porobić wschody...
    Spoko, trzeba znaleźć miejsce odpowiednie tylko . Da się.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

I zostać zjedzonym przez niedźwiedzia

Generalnie, skoro jest zabronione, to nie można. Czy się da? Da się przeżyć skok z kolejki na Kasprowy Wierch na nartach, ale czy trzeba próbować?
    Zostawanie, szczególnie na noc, w Tatrach wpływa niekorzystnie na zwierzęta. W nocy park narodowy jest ich, nie są przyzwyczajone do obecności śpiących ludzi. Stanowczo jestem przeciwny robieniu takich rzeczy na własną rękę - można to do pewnych granic zorganizować mając znajomości. Tylko, czy mając możliwość przenocowania w schronisku (i zostawienia części szpeju), trzeba aż zostawać w górach z namiotem i karimatą? Przecież wychodząc ok 3-4 nad ranem ze schroniska, mając sensowną kondycję, można dotrzeć w bardzo wiele świetnych miejsc na zdjęcia przed złotą godziną. A spanie w miejscach, gdzie nie możesz (na przykład Orla Perć, Świnica), zazwyczaj jest zbyt niebezpieczne i wymaga zbyt wiele sprzętu biwakowego.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-08-2013 o 14:56 Powód: int., spacje w nawiasach
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Mata samopompująca się przyda bo nieco nierówno bywa.
    Więcej straszenia zwierzyny jest z powodu dreptania ze schroniska nad ranem i sapania pod górkę, kiedy aktywnych jest wiele z nich. Więcej zwierząt żyje w dolinach niż w okolicach szczytów.
    Zabronione - wiadomo. Kara się też należy. Ale jak się coś takiego zrobi to jest co wspominać.
    Po co namiot brać? Ciężki i widać z daleka. Nie ma jak rozbić. Dobry śpiworek to podstawa. Mój trochę kosztował, ale teraz mnie nic nie rusza. Nawet ciężką zimą.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

A czy używa ktoś z Was takiej aplikacji w górach jak Sport tracker?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Ja mam sport-tracker. Używałem w górach. Zazwyczaj używam podczas przejażdżek rowerowych, także w górach, np. Izerskich.

Domyślnie

W sobotę wychodziłem na Kozi Wierch, 10 min. przed szczytem chciałem sprawdzić tempo wychodzenia - aplikacja wywaliła się i niestety ani deczko ze ścieżki nie zapisało się.
    Mam wrażenie, że ta aplikacja powoli schodzi na psy. Na moim SIII często się wywala po synchronizacji, serwis www zalicza kolejne duże wpadki.
    Chyba lepsze jest Endomondo. Piszę "chyba" bo nie używam.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

U mnie Sport tracker działał bez zarzutów ( z perspektywy Xperii Neo V :P ) Nie wywalił mi się nigdy sam z siebie.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Mnie się kiedyś wywaliła, na początku jak zacząłem używać, jakieś 2 lata temu. Później zrobiłem upgrade i teraz już dłuższy czas bez problemu.

Domyślnie

A u mnie na Windows Phone juz całkiem jest kiepsko, czesto się zawiesza, albo się wyłacza. a Jak myslicie, jak z wiarygodnością tego?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Strona 5 z 41 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów