Close

Strona 9 z 41 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 402

Wątek: Nasze Góry....

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    MOko to ja się staram omijać jak najszerszym łukiem, bo to co się tam wyprawia, to już nawet turystyką nie można nazwać.
    Ja wiem, że ludzie przyjeżdzają z całej Polski, ba nawet i Europy żeby zobaczyć to piękne miejsce, niestety w wielu przypadkach zapominaja, że trzeba zabrać ze sobą jakąś kulturę osobistą. Wyrzucanie śmieci, poprzyklejanie wlepki(Dziwi mnie tylko, że najczęscię spotykam wlepki fanów Wisły). Jaki jest sens jakiegoś osła, który napisze lub wyryje na drzewie JA TU BYŁEM z datą i godzina lub popisze sprayem(chodźby jak ostatnio kibice), tak samo jest z zachowaniem ludzi, krzyki, śpiewy, jak by szli na jakąś impreze. Czasem siedze i obserwuje zachowanie ludzi i tak sie zastanawiam, jaki mają cel idąc na szlak, po co im to, bo wielu z nich nawet nie zachowuje się tak, jak by chcieli poczuć piękno natury. Nie wiem, może dla zdjęcia na facebook'a z napisem "byłam/em na Moku,oczywiście nie pisząc już ze było się tak strudzonym wycieczką, że aż musiało się jechać koniem.
    Może faktycznie gdyby zlikwidowali konie i ludzie chodziliby na nogach, to wtedy zaczęliby inaczej patrzeć na to piękne miejsce, które tak zostało zniszczone przez człowieka.

W dniu wczorajszym wracałem z przełęczy pod Chłopkiem, tak wyglądał rejon Morskiego Oka, większość turystów tu kończy swoją przygodę z górami, inni muszą przejść tędy aby zacząć przygodę z górami.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Ty to chyba przejdziesz całe tatry w tym roku nie chodzi Ci się źle w taką pogode?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Panikujecie, od grzecznego odezwania się jeszcze nikt nie umarł.
    No to chyba dawno w górach nie byłeś a może i nigdy
    Nawet na Orlej teraz jest tłok.
    Powtarzam - zwyczaj pozdrawiania się na szlaku, o tej porze roku w Tatrach to jest karykatura, i wygląda komicznie.
    Proponuję odejść na chwilę od słownika ort. i połazić po Tatrach. Przecież, chwilami tam jest teraz gorzej niż w Krakowie na Floriańskiej, nigdy nie zrozumiem po co ci ludzie mówią mi cześć?
    Gwarantuje, że po 158 razie trafi Cię szlag

Popieram kolegę z kilku postów wyżej. Dla mnie Tatry o tej porze roku też już nie istnieją. Jesienią, a zwłaszcza zimą jest inaczej i faktycznie innych ludzi można spotkać. Dawniej zimy nie znosiłem, teraz jakoś polubiłem i chyba ona mnie
    Cóż - tylko 1/5 Tatr jest polska, to za mało na 38 mln ludzi
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-08-2013 o 15:54 Powód: Ci-----------------ci

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    Ty to chyba przejdziesz całe tatry w tym roku nie chodzi Ci się źle w taką pogode?
    No cóż, tak się złożyło że w tym roku byłem już pięć razy w Tatrach, w tym cztery wyjazdy jednodniowe.
    Na przełęcz pod Chłopkiem szło się nie najlepiej, dokuczał upał, w tym dniu padł podobno rekord upału w Zakopanem, ruch na szlaku znikomy, około 10 osób minęliśmy w drodze powrotnej, w górę tylko trzy osoby przed nami.
    Od dziesięciu lat jeżdżę w Tatry, całych nie przeszedłem i chyba nigdy mi się to nie uda, z górami tak jest że wciągają człowieka jak narkotyk, każdy wyjazd jest inny, z każdego szczytu widać coś nowego.
    Jeśli kogoś zraża tłok w okresie wakacyjnym proponuję Tatry słowackie, szlaki nie zatłoczone a widoki również wspaniałe, druga sprawa, jeśli chcemy uniknąć tłoku trzeba wcześnie rano wychodzić i unikać szlaków popularnych.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rooner Zobacz posta
    (...)
    Powtarzam - zwyczaj pozdrawiania się na szlaku, o tej porze roku w Tatrach to jest karykatura, i wygląda komicznie.
    Proponuję odejść na chwilę od słownika ort. i połazić po Tatrach. Przecież, chwilami tam jest teraz gorzej niż w Krakowie na Floriańskiej, nigdy nie zrozumiem po co Ci ludzie mówią mi cześć?
    (...)
    Swego czasu pamiętam jak zawiesiłem sobie na pasku od aparatu kartkę z napisem DZIEŃ DOBRY bo bolała mnie już gęba
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Jutro chyba wybiorę się na Ornak przy okazji pomyslę o błyszczu i bystrej jak pogoda pozwoli. Czy ten szlak jest bardzo oblegany(pomijając dolinę Kościeliską) ?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

dlugi czas nie bylem w Zakopanem wiec tym razem postanowilem z druga polowa wybrac sie wlasnie tam. chcemy chodzic, duzo chodzic i glownie na zdjecia. jakie trasy mozecie polecic? do zakopca jedziemy za dwa tygodnie.

Domyślnie

No to chyba dawno w górach nie byłeś a może i nigdy
    Nawet na Orlej teraz jest tłok.
    Proponuję odejść na chwilę od słownika ort. i połazić po Tatrach. Przecież, chwilami tam jest teraz gorzej niż w Krakowie na Floriańskiej, nigdy nie zrozumiem po co ci ludzie mówią mi cześć?

Popieram kolegę z kilku postów wyżej. Dla mnie Tatry o tej porze roku też już nie istnieją. Jesienią, a zwłaszcza zimą jest inaczej i faktycznie innych ludzi można spotkać. Dawniej zimy nie znosiłem, teraz jakoś polubiłem i chyba ona mnie
    Cóż - tylko 1/5 Tatr jest polska, to za mało na 38 mln ludzi
    Słownika nawet nie mam, a Tatry złaziłem całe (oprócz Rysów i Giewontu) po wielekroć. Fakt, że było to ponad 20 lattemu. Ale wtedy też stonka dokuczała.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

A ja powtarzam, dla mnie to piękny i ważny zwyczaj. Nie chcesz, nie mów, Twoja sprawa.
    I po 158 razach nie trafił mnie szlag, a jestem przekonany, że trochę więcej ludzi spotkałem idąc z Kasprowego na czerwone :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Po prostu nie jeden "kark" lub paniusia na szpilkach by nie zaszła nawet 2km z 8 do Moka, bo by ich nogi bolały. I tym lepiej, do Moka by trafiali "normalniejsi" a nie pseudo turyści.
    A co do pozdrawiania, to jak chodzę sam to często robię wyliczankę, pozdrowi nie pozdrowi, czasem sam się pomylę w ocenie tychże osób na plus lub minus. Jeśli idzie "prawdziwy turysta" na moje oko, to miło powiedzieć Dzień dobry i usłyszeć to samo albo nawet zagadać, tak miałem zimą ostatnio nad smreczyńskim stawem... Prawie zwątpiłem że z kimś pogadam a tu proszę, pozdrowienie, wskazówki co do pogody, tras, pobytu, jednym słowem miło....
    Ostatnio edytowane przez moshica ; 11-08-2013 o 00:27
    Nikon i podróże ...

Strona 9 z 41 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów