Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Kinga

Domyślnie

Mam wrażenie, że bawiłeś się dość mocno suwakiem "clarity" w LR. A jeśli to nie suwak, to coś spowodowało, że tak to wygląda.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Czytając wypowiedzi SligoDarka i szymona708 odniosłem wrażenie, że znalazłem się w jakiejś specyficznej, urojonej rzeczywistości Powiedzcie, proszę, czy takie przekonania panują tu ogólnie, czy ci Panowie są pewnym odchyleniem od normy? Pytam całkiem poważnie.

Domyślnie

To moze wytlumaczysz kiedy na zdjeciu pokazuje sie bokeh ijak tlo bedace poza glebia ostrosci ito dosc mocno w tym wypadku moze byc dominujace?
    Jak dla mnie bokeh jest po to, zeby wlasnie cos wyodrebnic na zdjeciu. Wlasnie sposób oddawania nieostrości tego co poza głębią ostrości to bokeh, wiec jego sie nie pokazuje. Bokeh moze byc czasem drazniacy i dominujacy jesli sa jakies plamy wyraznie odwracjaace uwage. Pewnie troche jestem, jak kazy zreszta
    Fejsbuk Darek Novak

Domyślnie

Prosta sprawa - obraz czyta się przede wszystkim jasnymi plamami - było wiele badań trasy wzroku. Na wszystkich trzech zdjęciach jest ich dużo w tle i odciągają uwagę od głównego tematu.

A sam bokeh...? Żaden problem tylko powiedzcie mi, jak tu wstawić obrazek, bo ikona chce mnie linkować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coitus Interraptus Zobacz posta
    Prosta sprawa - obraz czyta się przede wszystkim jasnymi plamami - było wiele badań trasy wzroku. Na wszystkich trzech zdjęciach jest ich dużo w tle i odciągają uwagę od głównego tematu.

A sam bokeh...? Żaden problem tylko powiedzcie mi, jak tu wstawić obrazek, bo ikona chce mnie linkować.
    W naszej urojonej rzeczywistości, aby wstawić zdjęcie na forum należy umieścić je na jakimś serwerze np. imageshack. Stamtąd zaś należy je podlinkować na forum. Tacy jesteśmy dziwni i specyficzni.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coitus Interraptus Zobacz posta
    Tło masz zbyt dominujące; zdecyduj się, co chcesz pokazać - bokeh czy portret?
    Co do rady Babeczki, żeby portret fotografować 35-tką, to szkoda komentować.
    no najlepiej to na f8 albo jeszcze mocniej domknąć

powinien być pręgierz za użycie 35 do portretu! I do tego chłosta paskiem z D3!

Z uśmiechem kładę się spać
    D700 + 35 & 85
    D610 + 28 & 50

Domyślnie

a ja bym zostawił 1 i 3 a szczególnie 1 - udało ci się złapać fajny radosny moment

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrromanowski Zobacz posta
    Co Wy z tą ostrością. Miękkie są. I co w tym złego. Ostatnie jest do bani. Ale pierwsze dwa do albumu bym zostawił
    Raczej środkowe do bani i bardzo krzywdzące. Raczej stopka sugerowała by przy tym co jest pokazane że autor raczej widział ten sprzęt na oczy albo dopiero co kupił i się uczy
    BTW 3 mi sie najbardziej podoba piękny bokeh i to co ma być ostre to jest.
    Ostatnio edytowane przez rewddd ; 31-07-2013 o 21:55
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Ostre miękkie. Chłopak nie strzela phase one. Pytanie co sie podoba. Co na ostrość do rzeczy. Dla mnie dwa pierwsze ok. Ostatnie można byłoby uciąć z lewej zostawiając troche mniej miejsca eksperymentując tym samym z tłem i bokeh. Na pewno w kolorze nie B&W i napewno byłbym w mydlany, pastelowy ze spora zieleni, kwiatów kolorystyka w tle.

Domyślnie

1 najladniejsza jak dla mnie, tylko lepiej by bylo jakby ostrosc byla na oku nie na nosie
    Kazdy placi za swole blendy

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów