Mam wrażenie, że bawiłeś się dość mocno suwakiem "clarity" w LR. A jeśli to nie suwak, to coś spowodowało, że tak to wygląda.
Szukaj
Mam wrażenie, że bawiłeś się dość mocno suwakiem "clarity" w LR. A jeśli to nie suwak, to coś spowodowało, że tak to wygląda.
pozdrawiam
Tomek
Czytając wypowiedzi SligoDarka i szymona708 odniosłem wrażenie, że znalazłem się w jakiejś specyficznej, urojonej rzeczywistościPowiedzcie, proszę, czy takie przekonania panują tu ogólnie, czy ci Panowie są pewnym odchyleniem od normy? Pytam całkiem poważnie.
To moze wytlumaczysz kiedy na zdjeciu pokazuje sie bokehijak tlo bedace poza glebia ostrosci ito dosc mocno w tym wypadku moze byc dominujace?
Jak dla mnie bokeh jest po to, zeby wlasnie cos wyodrebnic na zdjeciu. Wlasnie sposób oddawania nieostrości tego co poza głębią ostrości to bokeh, wiec jego sie nie pokazuje. Bokeh moze byc czasem drazniacy i dominujacy jesli sa jakies plamy wyraznie odwracjaace uwage. Pewnie troche jestem, jak kazy zreszta![]()
Fejsbuk Darek Novak
Prosta sprawa - obraz czyta się przede wszystkim jasnymi plamami - było wiele badań trasy wzroku. Na wszystkich trzech zdjęciach jest ich dużo w tle i odciągają uwagę od głównego tematu.
A sam bokeh...? Żaden problemtylko powiedzcie mi, jak tu wstawić obrazek, bo ikona chce mnie linkować.
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
a ja bym zostawił 1 i 3 a szczególnie 1 - udało ci się złapać fajny radosny moment![]()
Ostatnio edytowane przez rewddd ; 31-07-2013 o 21:55
F50 | D80 | D100Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6
Ostre miękkie. Chłopak nie strzela phase one. Pytanie co sie podoba. Co na ostrość do rzeczy. Dla mnie dwa pierwsze ok. Ostatnie można byłoby uciąć z lewej zostawiając troche mniej miejsca eksperymentując tym samym z tłem i bokeh. Na pewno w kolorze nie B&W i napewno byłbym w mydlany, pastelowy ze spora zieleni, kwiatów kolorystyka w tle.
1 najladniejsza jak dla mnie, tylko lepiej by bylo jakby ostrosc byla na oku nie na nosie
Kazdy placi za swole blendy
Skontaktuj się z nami