Szukaj
M/Z każde z tych zdjęć jest wystarczająco ostre jak na tą kategorię (czy nawet portret). Jedynka jest całkiem fajna. Rzeczywiście trochę za ciasna 3, ale ona jest najsłabsza. Ostatnio to forum sprowadza się do oceny perfekcyjnej ostrości na oczach, kadrowaniu w trójpodział, prostych horyzontów i oceny histogramu. Nie tędy droga. Ale to tylko moim zdaniem.
Bezpośredniego przełożenia sprzętu i osiągów nie należy się dopatrywać. Gdyby to spadło autorowi z tira wiozącego precjoza foto. Ale każdy przeważnie kupuje swoje zabawki mając na uwadze przyszłe wyniki z zakupów. A tu ten dysonans jest. Autor przedstawił wyniki i stopkę czym je osiągnął. Ku zadowoleniu kibiców miejscowego klubu tym co mam robię fotki do weba. Kiedy chciałem na tym forum uzyskać poradę co i jak mam poprawić to wybitny znawca napisał że lepsze fotki widział zrobione kompaktem z trybuny. To czasami takie forum że jednym należy się życzliwość i pienia a innym połajanki.
Wybacz...
Sprzęt jak sprzęt, ale krzywdę dziecku zrobiłeś
Fotki makabryczne. Pannice w tym wieku można ukazać o wiele lepiej i sympatyczniej.
Tutaj jest... podpis
pprofanum,nie przejmuj sie wjazdami na temat sprzetu,wiekszosc z tych co zwraca uwage na sprzet ,zzera zgryzota ze sami nie maja takiego ,pewnie gdyby bylo w stopce d3000 pewnie nie bylo by nawiazania do tematu sprzetu, co nie zmienia faktu ze 2,3 wywalil bym juz z puchy,rob foty wstawiaj na forum i bierz pod uwage madre rady.
Pozdr Piotr.
A sprzet godny pozazdroszczenia.![]()
Witam…
Dzięki wszystkim za komentarze, doceniam je wszystkie…
Jeśli można, z mojej strony, niewielkie nawiązanie do dyskusji.
Jak nazwa kategorii wskazuje, są to zdjęcia albumowe, więc dziwą mnie, nawiązania do sprzętu, nie wnoszące kompletnie nic. Bo wolno jeszcze, chyba…, zrobić 3 fotki podczas niedzielnej wizyty w lodziarni…
Co do „wąskości”- wiem, ale ostatnio tak mam, i na domiar złego, przymierzam się pomalutku do 180 mm…
Pozdrawiam wszystkich…
D3303s/18-55/35/50/105/28/16/85/YN460 II/RF602/SB-700/055XPROB+804RC2
Tło masz zbyt dominujące; zdecyduj się, co chcesz pokazać - bokeh czy portret?
Co do rady Babeczki, żeby portret fotografować 35-tką, to szkoda komentować.
tlo zbyt dominujace? pokazac bokeh? dysonans pomiedzy stopka a zdjeciamitu czasem, rzeczywiscie fajnych rzeczy mozna sie dowiedziec. Co do zdjec to komentujac na poziomie albumowo-amatorskim to 1 i 2 ok ale sa nieladnie obrobione, jakies brudne i zafarb czerwonawo-fioletowy 3 ka najslabsza.
Fejsbuk Darek Novak
Ostatnio edytowane przez szymon708 ; 29-07-2013 o 20:10
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Skontaktuj się z nami