Close

Strona 39 z 55 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 542

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Można oczywiście porównywać koszty produkcji, tyle ze panowie z marketingu porównują raczej wartość zabawki w oczach potencjalnych użytkowników.
    Koszty produkcji to tylko jeden element. Są jeszcze koszty badań, projektowania, testów (chociaż ostatnio testują klienci), oprogramowania, koszty objęcia towaru gwarancją, reklamy i pewno jeszcze wielu innych. To wszystko musi się odnieść do skali produkcji, która dla tego modelu raczej nie jest zbyt duża. To raczej taka wizytówka firmy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    Koszty produkcji to tylko jeden element. Są jeszcze koszty badań, projektowania, testów (chociaż ostatnio testują klienci), oprogramowania, koszty objęcia towaru gwarancją, reklamy i pewno jeszcze wielu innych. To wszystko musi się odnieść do skali produkcji, która dla tego modelu raczej nie jest zbyt duża. To raczej taka wizytówka firmy...
    Oczywiscie.
    Moja uwaga dotyczyła "wygórowanej" ceny. Jedni będę ją uważać za taka, inni nie. MZ cena "nie mogła" być niższa na starcie niż była: jeżeli komuś nie odpowiada, to Sony zaprasza do kupienia aparatu FF+ CZ35/2 u konkurencji
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Nie uzywalem tego Sony, ale tym szklem to bym się tak nie podpalal. Zeissow uzywam prawie wylacznie od dluzszego już czasu, rozmawialem z facetem, ktory je w Trojmiescie sprzedaje, mowil, ze Zeiss dla TV czy ewentualnie pod bagnet Canona czy Nikona to jedna rzecz, a szkla dla Sony to druga. I w tym drugim przypadku CZ robi tylko chyba jedna z soczewek, podpisujac jednak swoja nazwa cala konstrukcje. Poza tym, jak na sonnara to cos ciemne i krotkie to szklo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Nie uzywalem tego Sony, ale tym szklem to bym się tak nie podpalal. Zeissow uzywam prawie wylacznie od dluzszego już czasu, rozmawialem z facetem, ktory je w Trojmiescie sprzedaje, mowil, ze Zeiss dla TV czy ewentualnie pod bagnet Canona czy Nikona to jedna rzecz, a szkla dla Sony to druga. I w tym drugim przypadku CZ robi tylko chyba jedna z soczewek, podpisujac jednak swoja nazwa cala konstrukcje. Poza tym, jak na sonnara to cos ciemne i krotkie to szklo.
    Ja też różne rzeczy w necie czytałem, niektóre są wręcz niesamowite!
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Poza tym, jak na sonnara to cos ciemne i krotkie to szklo.
    To pewien kompromis i tyle. Moim zdaniem fajny kompromis.

Domyślnie

Nie chodzi o to, ze kompromis. A 35/2 to fajne szklo. Chodzi o to, ze Sonnar. A to mega nietypowo (zarowno ogniskowa, jak i swiatlo). Natomiast co do szkiel dla Sony, zaslyszane z pierwszej reki panie. Powaga.

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

A pan Rafał zręcznie przerwał niezręczny temat ładną fotką, Dla mnie CZ dla Sony to tak jak Leica do Panasonica. Niby to samo a jednak.??
    Miałem kidyś zooma CZ do Sony Alfa - żadna rewelacja poza ceną.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Rafał (sorry że tak na TY) opowiedz o tym RX1 - chyba jesteś jedyny kogo znam co używa/ł

Strona 39 z 55 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów