Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 542

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    e, no tak nie ma co porównywać... FF to lustrzanki*, a RX1 to kompakt, który jest duzo prostszą konstrukcją - nie ma całego systemu lustra, nie ma wizjera, nie ma wymiennej optyki... przy lustrzance ma wręcz konstrukcję cepa.

Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Można oczywiście porównywać koszty produkcji, tyle ze panowie z marketingu porównują raczej wartość zabawki w oczach potencjalnych użytkowników.
    Koszty produkcji to tylko jeden element. Są jeszcze koszty badań, projektowania, testów (chociaż ostatnio testują klienci), oprogramowania, koszty objęcia towaru gwarancją, reklamy i pewno jeszcze wielu innych. To wszystko musi się odnieść do skali produkcji, która dla tego modelu raczej nie jest zbyt duża. To raczej taka wizytówka firmy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    Koszty produkcji to tylko jeden element. Są jeszcze koszty badań, projektowania, testów (chociaż ostatnio testują klienci), oprogramowania, koszty objęcia towaru gwarancją, reklamy i pewno jeszcze wielu innych. To wszystko musi się odnieść do skali produkcji, która dla tego modelu raczej nie jest zbyt duża. To raczej taka wizytówka firmy...
    Oczywiscie.
    Moja uwaga dotyczyła "wygórowanej" ceny. Jedni będę ją uważać za taka, inni nie. MZ cena "nie mogła" być niższa na starcie niż była: jeżeli komuś nie odpowiada, to Sony zaprasza do kupienia aparatu FF+ CZ35/2 u konkurencji
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Uprawnienia umieszczania postów