Dlaczego 35/1.8 Sony NEX jest taki duży w porównaniu z 30/2 Samsung NX? To są jakieś technologiczne powody czy co?
Szukaj
Dlaczego 35/1.8 Sony NEX jest taki duży w porównaniu z 30/2 Samsung NX? To są jakieś technologiczne powody czy co?
Dawno nie wrzucałem nic, Żona zabrała mi aparat na dwa tygodnie
Helios 44-2
Oczywiście !
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 25-07-2013 o 21:49
Panerai vel Eliot Capone
Prawdę mówiąc, gdy po raz pierwszy zobaczyłem pierwsze NEXy 3 i 5 i obiektyw 18-55, podejrzewałem, że SONY dla oszczędności wzięło obiektyw 18-55 od lustrzanek i tylko dorobiło inne mocowanie - tak nieproporcjonalny jest ten obiektyw względem aparatów.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Ładny maczek, Panerai. Już z nexa?
A ja myślę, że szkoda że Sony tak późno wszedł na samsungową drogę (korekcji softwarowej). E35 w rozmiarze E16 zamiótł by konkurencję.
Gratuluje, zrobił się wątek z niezłymi zdjęciamii jaki spokój tu jest
![]()
Cóż, zostaje się modlić o fajną portretową 60-85tkęCanonowa 85/1.8 waży ponad 400g i ma 75x71mm, nikonowa 85/1.8D ciut niższa waga i wymiary już 71x58mm. Sonowa niecałą połowę tej wagi (175g), jest jeszcze mniejsza bo 70x52mm... Ale ma f=2.8... 63x40mm ma voigtlander 75/2.5. I obawiam się że f2.5-2.8 to będzie kierunek w portretowych nexach:/ Nie żeby mi brakowało pleśniaków w tym zakresie ale czasem się ten AF (czy stabilizacja jak w e50) po prostu przydaje
![]()
Skontaktuj się z nami