Close

Strona 38 z 193 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1929

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Zabrzmiało jakbyś cytował światowego fotografa/reżysera
    O to to - odniosłem się żartobliwie do filmu "Powiększenie" (Blowup) Michelangelo Antonioni'ego. Bardzo stare kino.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Chcialam sie tylko dowiedziec, jak bedzie sie sprawowal tutaj rx100 na dluzszym koncu czyli tak 50-100mm,
    Po co kupować RX100? Masz dwa bezlustra dokup do nich stałki z zakresu 50-100mm - gwarantuję Ci zdecydowanie większy fun niż z RX czy z DX z 18-105mm.
    DO NEX i NX masz tanie i dobre 30mm, potem jest 50mm i 45mm(do NX).
    A 100mm i więcej masz na drugim kicie, lub inwestujesz w stałkę 85mm (w NX systemowa, w NEX możesz kupić SAL85 i tą tańszą przelotkę). Jeśli wystarczy Ci 90mm to jest ekonomiczna i chwalona S60mm2.8 macro.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

ale nie chodzi mam wrazenie o stare juz posiadane aparaty ale o nowy ... by coś nowego kupić, pogadać, popisać ... kurde koniecpolska coś rzeczowo napisał ... chyba świat wali

Domyślnie

Ale pamiętaj Wojtku, coś nowego, ale jednocześnie co da jakość starego d90+18-105, zwłaszcza na długim końcu, no i w gabarytach micro.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    O to to - odniosłem się żartobliwie do filmu "Powiększenie" (Blowup) Michelangelo Antonioni'ego. Bardzo stare kino.
    A widzisz, aj pomyślałem o Antonioo z wątku x10, a Antoniniego nie znam niestety... postaram się nadrobić wpadkę
    .

Domyślnie

Muszę przyznać, że jak zobaczyłem co potrafi Sony RX100 mam coraz większą ochotą zastąpić nim mojego Szajsunga EX1 (którego b. lubię). Myślałem o czymś w stylu Ricoha GR, ale dłuższe ogniskowe jednak się przydają. Widzę w tym aparacie potencjał na jedynego towarzysza podróży i wycieczek. Już teraz DSLR jest rzadko używany - do okazjonalnych zdjęć najczęściej używam samsunga. Myślę też o Fuji X20, ale jakość obrazka i rozmiary Sony rządzą!
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

matys,
    "Blowup" Antonioniego to "must" dla każdego fotografa.
    Motyw ekstremalnego powiększenia wycinka kadru z tego filmu został potem sparodiowany w "Lęku wysokości" ("High Anxiety") Mela Brooksa.
    Ten motyw z tych dwóch filmów należy zadedykować dzisiejszym pixelpeeperom, powiększającym wycinki zdjęć z 36-megapikselowych matryc
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 11-07-2013 o 23:52
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

W sumie to dużo się mówi o RX100 ale sam aparat pozostaje ciekawostką.
    Widziałem mnóstwo zdjęć z Fuji X10, Samsunga EX1, Olka XZ-1 no i oczywiście LX5 ale z RX100 kojarzę tylko kilka.

Domyślnie

tutaj jest trochę:

http://www.flickr.com/cameras/sony/dsc-rx100/

rozpiętość tonalna tego maleństwa jest naprawdę świetna (choć z wykresów wynika, że wersja II jest pod tym względem istotnie gorsza na niskim iso <400).
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    Muszę przyznać, że jak zobaczyłem co potrafi Sony RX100 mam coraz większą ochotą zastąpić nim mojego Szajsunga EX1 (którego b. lubię). Myślałem o czymś w stylu Ricoha GR, ale dłuższe ogniskowe jednak się przydają. Widzę w tym aparacie potencjał na jedynego towarzysza podróży i wycieczek. Już teraz DSLR jest rzadko używany - do okazjonalnych zdjęć najczęściej używam samsunga. Myślę też o Fuji X20, ale jakość obrazka i rozmiary Sony rządzą!

To jeszcze sie wypowiem do tej wypowiedzi, moim celem nie bylo by zastapienie bezlusterkowca na rx100, ale rozwiazanie dluzszych ogniskowych wzgledem bezlusterkowca od 50mm na dlugim koncu w gore, by nie dzwigac ze soba duzej i ciezkiej lustrzanki, tak samo jak Ty wlasnie pomyslalam o rx100 ze mogly to byc swietny towarzysz na podroze i wycieczki, teraz przyszlo lato upaly po 45 stopni w sloncu, na codzien najczesciej fotografuje Samsungiem, niezmiernie sie polubilismy, z obiektywem 20-50, to wymarzony aparat na wakacje, prawie nic mi w nim nie brakuje, ale no wlasnie.. "ale dłuższe ogniskowe jednak się przydają" i wlasnie dla dluzszych ogniskowych woze ze soba jeszcze Nikona, sa sytuacje, ze boli ze 50mm ogranicza, wtedy jest zawsze Nikon, ale niestety, wyciagac go w upalach gdzie pot leje ci sie z czola, to tylko zrozumie ten, kto zna klimaty goracego slonca, niby to nie problem wziac Nikona gdy sie potrzebuje tele, ale uwierzcie, to nie jest takie proste.. rozmiar Sony mnie urzekl..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 38 z 193 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni