Close

Strona 37 z 193 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1929
    Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    .... prawie jak u Antonioniego
    Zabrzmiało jakbyś cytował światowego fotografa/reżysera
    Swoją drogą za to co pokazuje na forum powinien być doceniony przez fuji
    Mogliby mu dać np x20...
    Ostatnio edytowane przez matys ; 11-07-2013 o 11:52
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez volumen Zobacz posta
    Twoja odpowiedź jedynie potwierdza diagnozę. Tygodniami i miesiącami analizujesz pixele, parametry, ogniskowe, wagę sprzętu i takie tam różne. Wyciągasz przy tym jakieś "odkrywcze" wnioski i dzielisz się nimi na forum. A gdy ktoś ich nie podziela, to po prostu go obrażasz. Bo nie szukasz porady, a przytakiwania dla Twoich odkryć i przemyśleń.

Onanizuj się dalej.
    Moze bys sie tak zajal soba, a nie wnioskowal cos za kogos, wiedzac lepiej, niz on sam?
    Jak napisalam wczesniej, fantazje swoje zostaw dla siebie, bo nic twoje wypowiedzi nie wnosza akurat do tego tematu. EOT.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

A Ty Mekano nadal nie rozumiesz co ludzie tutaj piszą, co napisał WojtehP, Pawel Pawlak, volumen i inni
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Dajcie spokój kobiecie, ona już taka jest.
    Przypomniało mi się coś na ten temat...

Biega, krzyczy pan Hilary:
    "Gdzie są moje okulary?"
    Szuka w spodniach i w surducie,
    W prawym bucie, w lewym bucie.
    Wszystko w szafach poprzewracał,
    Maca szlafrok, palto maca.
    "Skandal! - krzyczy - nie do wiary!
    Ktoś mi ukradł okulary!"
    Pod kanapą, na kanapie,
    Wszędzie szuka, parska, sapie!
    [...]
    Nagle zerknął do lusterka...
    Nie chce wierzyć... Znowu zerka.
    Znalazł! Są! Okazało się,
    Że je ma na własnym nosie.
    Jak się wkurzy znów będzie to samo...
    Nie chcecie przecież, żeby była kłótnia, rozdawanie banów i tęsknota za Mekano.

Mekano jesteś niepowtarzalna!

edit
    Wcale się nie czepiam!
    .

Domyślnie

Mekano, ja ci proponuję zaryzykować i kupić tego RX po prostu. Póki co i tak nie masz dla niego żadnej sensownej alternatywy - jedyne co mi przychodzi do głowy w kwestii o ktorą ci chodzi to nowy GR, ale on nie ma zooma. To tylko sprzęt, najwyzej sprzedasz z drobna stratą.
    Völkchlor

Domyślnie

A niech przyjdzie, niech posprząta.. Toć było już tak z rok temu, a od tamtej pory nic się zmieniło jak widać. A kolejny wątek robi się dzięki temu śmieciowy.. Ja wolę jak jest spokojnie i rzeczowo.
    Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 11-07-2013 o 12:29

Domyślnie

Wiecie co, jezeli ktos nie zrozumial o co mi chodzi, to nie wiem jak mam prosciej to napisac..
    Nie chodzi mi przeciez o aparat, czy ktos to w ogole zauwazyl? ja wiem kto.. ale nie wiem czy wszyscy..
    Chcialam sie tylko dowiedziec, jak bedzie sie sprawowal tutaj rx100 na dluzszym koncu czyli tak 50-100mm, wzgledem Nikona i dedykowanego do niego obiektywu 18-105VR (pomijam juz duze tele) ale wlasnie taki dluzszy koniec..
    Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    A kolejny wątek robi się dzięki temu śmieciowy.. Ja wolę jak jest spokojnie i rzeczowo.
    Smieciowy? Czyli nie wazne sa testy i porownania, jak wypadnie rx100 na dluzszych ogniskowych, wzgledem 18-105 vr przy ogniskowych 50-100mm? Mysle,ze duzo osob chcialo by sie tego dowiedziec..
    a jezeli nie, tylko glownie mnie to interesuje, to nic nie poradze na moja dociekliwosc pod tym wzgledem, ogarnal mnie fanatyzm i jezeli to choroba, to przepraszam wszystkich, jezeli zasmiecam taki fajny watek o rx100.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Dajcie spokój kobiecie, ona już taka jest.
    I to ma usprawiedliwiać nieuzasadnioną agresję? Każdy "JAKIŚ JEST", ale większość stara się rozmawiać rzeczowo, a nie w myśl zasady: kto nie z nami, ten przeciw nam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Wiecie co, jezeli ktos nie zrozumial o co mi chodzi, to nie wiem jak mam prosciej to napisac..
    Nie chodzi mi przeciez o aparat, czy.... Etc.
    Mekano, tak na poważnie, zadaj sobie w duchu pytanie jak często i kiedy ostatnio używałaś nikona. Zauważyłem, że z twoich wypowiedzi wynika - w dużym skrócie ale - jedno: od roku (czy więcej) używasz przede wszystkim bezlusterkowców, jednocześnie cenisz bardzo swojego nikona. Innymi słowy, zasmakował Ci Nikon i choć go nie używasz jak kiedyś to trzymasz jako wzór do porównania z innymi aparacikami. A po co? Nie znajdziesz mini wersji nikona w bezlusterkowcu bo ZAWSZE (PÓKI CO) czegoś bedzie Ci brakować. Poważnie pomyśl, żeby: przestać szukać - i tak nie znajdziesz, doceń co masz i jaką ilość sprzętu masz, olej i rób zdjęcia. Lub sprzedaj nikona, dzięki czemu nie będziesz miała do czego się odnosić. Co jednocześnie wyzwoli Cię z tego - tak naprawdę - bezsensownego szukania. Ciężko jest porównywać kompletnie różne aparaty, matryce i wmawiać sobie, że o ten jeden chyba jest najbliżej. Nie będzie i już.

Domyślnie

Dajcie już spokój bo odchodzimy od tematu.
    Mekano jest dobrym forumowym duszkiem tylko czasem nie potrafi krótko sprecyzować pytania. Też nie wiedziałem o jakie tele chodzi.

@Mekano zobacz ten test jest tam sporo informacji i zdjęć do pobrania. Wygląda to dobrze jak na kompakt.

Strona 37 z 193 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni