Ten sam![]()
Szukaj
Ten sam![]()
No to Shortie błysnąłeś![]()
PS: 0,7 JD już pękło ... przynieśli jeszcze 1 litrowego Jacka Danielsa, ... i wyszli, a ja samTrudno ... wypiję choćby połowę
Wasze zdrowie !
... i powiem Państwu, że zajeżaste foty można robić nawet iPodem owiniętym w babcine rajstopy ... jest coś czego nie można kupić ani nauczyć się na żadnym uniwersytecie. To wyobraźnia, wrażliwość, empatia ... za wzór stawiam niektóre fotografie MariuszaJ , Nowarta z Jawy, Grega77, WojtehP, Rabin Kapoor ... i wielu z Was, których nicków nie chcę przekręcić więc ich nie wymienię dla dobra sprawy (każdy może się wpisać w niewiadomą jeśli czuje i wie, że jego zdjęcia są nietuzinkowe).
Tak na marginesie ... mam tego D800, fajny obiektyw i markowe zabawki ... co z tego skoro jestem sprzętowym onanistą. Siedzieć tutaj i oglądać wygrzebane z szuflady foty zamiast wyjść na ulicę gdzie toczy się życie ... normalnie smutne uzależnienie to forum. Wyjść z założenia, że wszystko zostało już sfotografowane i umrzeć przed kompem na forum ... najgorsze co może nam się przydarzyć !
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-07-2013 o 23:44
Panerai vel Eliot Capone
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mekano, Ty od początku wyjścia na forum byłaś onanistką...
Kto jak kto, ale Ty do tej pory onanizujesz wyniki, zamiast pokazywać zdjęcia i filmiki...
.
Chyba przesadziłeś z tym JDAle fakt jest faktem, że jak się tyłka nie ruszy to zdjęć nie przybędzie. Jak jestem w domu to zazwyczaj nie mam czasu albo po pracy zwyczajnie mi się nie chce. Od wczoraj jestem w Londynie i wyszedłem powłóczyć się w okolicy hotelu z aparatem, jakieś 2h. Aż się zdziwiłem ile różnych zdjęć można zrobić, pewnie w okolicy mojego domu też by się dało, tylko trzeba wyjść z mieszkania
Wrzucę coś do wątku o kompaktach.
Niedawno byłem na wystawie zdjęć i spotkaniu z Pawłem Kosickim.
Prelekcja w czasie spotkania miała fajny i trafny tytuł:
"Miasto studiem bez dna"
Myślę że dokładnie tak jest, motywy są wszędzie, można by wręcz powiedzieć że walają się, leżą odłogiem.
Trzeba tylko chcieć się po nie schylić![]()
Jeszcze przed kupnem EX1 jak nie wiedziałem "o co chodzi jakby" to zobaczyłem wszystkie te video poradniki i dużo z nich wyniosłem a teraz patrząc na avatar myślę kojażę tą twarz i tak długo myślałem czy to może być ta sama osoba.
A co do pomysłów i inspiracji to ja mam znowu odwrotnie bo nawet idąc ulicą bez aparatu w mojej głowie już walają się myśli jak by to skadrować i oznaczam we łbie punkty GPS żeby tu wrócić i pstryknąć.
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Opssss Dzień DobryNooooooo trochę dramatyzowałem w ostatniej wypowiedzi z przekręceniem nicka Robin Kapoor włącznie
Generalnie w temacie aparatów: 1/ Nie to jest ładne co jest ładne ale co się komu podoba. 2/ Każda rzecz warta jest dokładnie tyle ile ludzie chcą za nią zapłacić. 3/ O gustach się nie dyskutuje, 4/ Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach - oni je mają. 5/ Każdym aparatem można robić świetne fotografie, a największym ograniczeniem jest jego operator ... itp. itd.![]()
Nad Szczecinem błękitne niebo, szykuje się upał, miłego dnia !
Panerai vel Eliot Capone
po obejrzeniu tego: http://www.focus-numerique.com/test-...stiques-1.html utwierdziłem się w przekonaniu, że w praktyce różnica między starą wersją matrycy a nową - BSI jest pomijalna.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami