Close

Strona 21 z 193 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1929

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Tylko co ten RX100 takiego ma, zeby sie nim bylo warto zainteresowac, bo jest maly?
    Jeżeli pozostaje się przy lustrzankowym czy bezlustrowym zestawie kitowym sprawa jest oczywista - RX100 wyciągnięty z kieszeni dżinsów (w których w odróżnieniu od tamtych się mieści) zrobi takie same zdjęcia.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

jakos w to nie wierze, a zoom? Przeciez im wiekszy zoom tym wieksza strata na jakosci i dodatkowy szum, no i pewnie tez jest wolniejszy od bezlusterkowcow..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

jakos w to nie wierze, a zoom? Przeciez im wiekszy zoom tym wieksza strata na jakosci i dodatkowy szum, no i pewnie tez jest wolniejszy od bezlusterkowcow..
    Wątpię, żeby był wolniejszy od bezlusterkowców. Ma w końcu dużo większą tolerancję jeżeli chodzi o trafianie.

Z kolei nie przeceniałbym odwiecznego prawa naszych dziadków, że im większa krotność zooma tym gorszy on optycznie - jest to prawda, ale tylko z punktu widzenia tego portalu od skrzynek na listy. Z użytecznością produktu końcowego nie ma to wiele wspólnego.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

RX100 to świetny aparat na wycieczki, bez problemu mieści się w kieszeni spodni, zawsze można go mieć przy sobie. Laik będzie miał problem z odróżnieniem obrazka z Nexa i z RX100. Ten obiektyw Zeissa potrafi odwdzięczyć się ładną kolorystyką, wbrew pozorom to bardzo przyzwoite szkiełko. Czasami obrazek potrafi być bardziej przyjemniejszy od tego z nexowego 16-50/18-55. Wielu zarzuca temu RX'owi słabe światło na wąskim końcu, jednak większość i tak korzysta z szerokiego końca gdzie jest światło 1.8. Oczywiście nie jest to aparat do wszystkiego i trzeba być tego świadomym, za to można go zabrać wszędzie, nie wzbudzając żadnych podejrzeń. W większości sytuacjach aspekt szumu i prędkości AF nie będzie miał znaczenia, no chyba, że chcemy żużel po zmroku fotografować

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Wszystko cacy...
    Tylko czemu tak mało tu obrazków, które tak pięknie urozmaicają wątek...
    .

Domyślnie

Wszystko cacy tylko że RX100 nie zrobi zdjęć z małą głębią ostrości...

też niedawno byłem przed dylematem kupna kompaktu (lustrzanki nigdy nie chciałem bo nie chciałem cięzkiego sprzętu który wymaga inwestowania w szkła) i już miałem kupować RX100 ale dowiedziałem się że tym aparatem nie zrobię zdjęć z małą głębią ostrości - w takim razie dla mnie to nie jest żaden substytut kitowej lustrzanki którą zrobi się takie zdjęcia... kupiłem Fuji X100 i jestem zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinomaniak1 Zobacz posta
    ... kupiłem Fuji X100 i jestem zadowolony.
    Dopóki się nie dowiesz, że z 23/2 i cropa x1.5 też z tym tęgo nie jest.

Domyślnie

Na moje potrzeby aparat wystarcza nawet z nawiązką. Robię zdjęcia tylko na wakacjach, żeby mieć pamiątkę w dobrej jakości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinomaniak1 Zobacz posta
    Na moje potrzeby aparat wystarcza nawet z nawiązką. Robię zdjęcia tylko na wakacjach, żeby mieć pamiątkę w dobrej jakości.
    Z jednego i drugiego dostaniesz pamiątkę dobrej jakości.

A to jakie możliwości kreacji jeżeli chodzi o głębię ostrości daje określony typ aparat/obiektyw "dowiadujemy się" czytając jego specyfikację techniczną. Jeżeli nam nie odpowiada, nie zawracamy sobie takim produktem głowy.

Domyślnie

"Z jednego i drugiego dostaniesz pamiątkę dobrej jakości."

Zgadzam się, ale z RX100 nie miałbym zdjęć z małą głębią ostrości a X100 jestem w stanie zrobić takich zdjęć (oprócz makro) - wiem bo próbowałem i efekt jest dla mnie zadowalający a nawet więcej niż zadowalający, jest to dokładnie to czego szukałem.

Strona 21 z 193 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni