Close

Strona 22 z 193 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1929

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinomaniak1 Zobacz posta
    "Z jednego i drugiego dostaniesz pamiątkę dobrej jakości."

Zgadzam się, ale z RX100 nie miałbym zdjęć z małą głębią ostrości a X100 jestem w stanie zrobić takich zdjęć (oprócz makro) - wiem bo próbowałem i efekt jest dla mnie zadowalający a nawet więcej niż zadowalający, jest to dokładnie to czego szukałem.
    Piszę przecież: nie musiałeś próbować, bo to oczywiste i nie warto o tym rozprawiać. Nic to nie wnosi w kontekście wątku.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Na moje potrzeby aparat wystarcza nawet z nawiązką. Robię zdjęcia tylko na wakacjach, żeby mieć pamiątkę w dobrej jakości.
    Zdjęcia z wakacji i niezbędna mała głębia ostrości? Po co?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Zeby byc eloartystawakacyjnym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusi Zobacz posta
    Zdjęcia z wakacji i niezbędna mała głębia ostrości? Po co?
    Zeby wywalić śmieci z tła. Oszczedza czas i nerwy przy kadrowaniu, bo nie trzeba szukać dobrych kompozycji
    Völkchlor

Domyślnie

X100 nie robi budyniu w tle tylko zawsze coś tam widać - dlatego jest to idealna opcja, bo rozmyje niepotrzebnych ludzi którzy zawsze szwędają się w fotogienicznych miejscach a jednocześnie zachowane będzie to co chcemy sfotografować wraz z rodziną. Przynajmniej mnie się takie fotografie lepiej ogląda jak tło jest lekko rozmazane i bardziej mnie się podobają te zdjecia.

Niech będzie że przedstawię to na przykładach (zdjęcia z googla z tej samej wyspy/miejscowości - Fira) - które zdjęcie wam się bardziej podoba zostawiam do waszej oceny - bez rozmytego tła jakie zrobimy RX100

czy z lekko rozmytym tłem jakie zrobimy X100 (oczywiście jak będziemy mieli kaprys zrobić bez rozmytego tła to też zrobimy że będzie wszystko ostre w X100 - a w przypadku RX100 tak to nie działa niestety).
    Ostatnio edytowane przez Kinomaniak1 ; 30-06-2013 o 15:35

Domyślnie

Dla mnie oba tła jednakowe
    NEX- 5R

Domyślnie

Hmm.

Obawiam się, że powyższe zdjęcie jest po prostu nietrafione.

Hiperfokalna na 23mm@f2 (nie wiem czy zdjęcie było robione na f2 - wątpię szczerze, ale załóżmy że tak) wynosi niecałe 16m. Na oko wygląda mi to właśnie na odległość ostrzenia. Ostre powinno być elegancko wszystko. I szczerze mówiąc - wtedy to zdjęcie wyglądało by dobrze. Dla mnie jest ono, wybacz, zwyczajne zepsute.

Nie zbudujesz planów ostrością tak blisko hiperfokalnej. Straszne są te prawa fizyki.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Przynajmniej mnie się takie fotografie lepiej ogląda jak tło jest lekko rozmazane i bardziej mnie się podobają te zdjecia.

Niech będzie że przedstawię to na przykładach (zdjęcia z googla z tej samej wyspy/miejscowości - Fira) - które zdjęcie wam się bardziej podoba zostawiam do waszej oceny - bez rozmytego tła jakie zrobimy RX100

czy z lekko rozmytym tłem jakie zrobimy X100 (oczywiście jak będziemy mieli kaprys zrobić bez rozmytego tła to też zrobimy że będzie wszystko ostre w X100 - a w przypadku RX100 tak to nie działa niestety).
    Tzn. ze majac RX100 nie zrobimy zdjecia z rozmytym tlem? A Fuji tak?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Bardzo ladnie rozmywa, lepiej niz kit w lustrzance.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 22 z 193 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni