Szukaj
"Z jednego i drugiego dostaniesz pamiątkę dobrej jakości."
Zgadzam się, ale z RX100 nie miałbym zdjęć z małą głębią ostrości a X100 jestem w stanie zrobić takich zdjęć (oprócz makro) - wiem bo próbowałem i efekt jest dla mnie zadowalający a nawet więcej niż zadowalający, jest to dokładnie to czego szukałem.
X100 nie robi budyniu w tle tylko zawsze coś tam widać - dlatego jest to idealna opcja, bo rozmyje niepotrzebnych ludzi którzy zawsze szwędają się w fotogienicznych miejscach a jednocześnie zachowane będzie to co chcemy sfotografować wraz z rodziną. Przynajmniej mnie się takie fotografie lepiej ogląda jak tło jest lekko rozmazane i bardziej mnie się podobają te zdjecia.
Niech będzie że przedstawię to na przykładach (zdjęcia z googla z tej samej wyspy/miejscowości - Fira) - które zdjęcie wam się bardziej podoba zostawiam do waszej oceny - bez rozmytego tła jakie zrobimy RX100
czy z lekko rozmytym tłem jakie zrobimy X100 (oczywiście jak będziemy mieli kaprys zrobić bez rozmytego tła to też zrobimy że będzie wszystko ostre w X100 - a w przypadku RX100 tak to nie działa niestety).
Ostatnio edytowane przez Kinomaniak1 ; 30-06-2013 o 15:35
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Cztery przykłady jak rozmywa tło RX100:
http://wylegala.blogspot.com/2012/06...ywa-rx100.html
Skontaktuj się z nami