Close

Strona 13 z 88 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Przy czym warto wiedzec ze wizjery nie kryją 100% kadru, wiec teoretycznie do 28mm lepiej kupić wiekszy GV-1 - bo on ma szersze pole widzenia i pokazuje cały kadr dla 28mm i jeszcze troche do okoła.
    Völkchlor

Domyślnie

Kuba, będziesz w ogóle zmieniał GRIV na GR? Zdaje się, że trzeba będzie z Niemiec ściągać, bo u nas raczej nie będzie. Jak pchnę cyfrę DX ze słoikiem, to powinienem mniej więcej wyjść na zero.
    Mnie ten aparat się podoba. Wizjer mam od Sigmy VF-1, to powinien wystarczyć. Konwerter UWA obowiązkowo, nie używam jednak UWA na tyle często, żeby dokupować wizjer specjalnie dla niego. Kropek do 35 mm i konwerter do 21 mm załatwiają 2/3 moich potrzeb. Jakby opracowali konwerter do 50 mm, to już bym miał wszystko.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Jak sie pojawi jakaś ekstra kasa to pomysle, bo znajomy jest ew. zainteresowany moją czwórką.
    Völkchlor

Domyślnie

Co do cropa, to tak sobie dziś pomyslałem ze mozna by z tej opcji zrobić shifta - bo to by działało dokładnie tak jak zwykły szift (tyle ze cyfrowo) wybierając fragment kadru z całego pola obrazowego obiektywu, to by była naprawdę fajna opcja zwlaszcza z konwerterem 21mm..
    Völkchlor

Domyślnie

W temacie cisza ... a szkoda... wiadomo czy będzie w PL i kiedy ?
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 17-06-2013 o 18:54
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    W temacie cisza ... a szkoda... wiadomo czy będzie w PL i kiedy ?
    To jest pytanie do dytrybutora. Problem w tym ze teraz dystrybutorem jest Apollo Electronics, a na ich stronie nie ma ani kszty produktu Ricoha. Proponuję do nich napisać, może się jeszcze nie ogarneli w temacie, mimo iż news o zmianie dystrybutora juz trochę na stronie Ricoh Polska wisi:

W październiku 2011 r. firma Ricoh Company stała się nowym właścicielem marki PENTAX Imaging Systems. Utworzona została firma Pentax Ricoh Imaging, która jest obecnie odpowiedzialna za sprzedaż aparatów cyfrowych. W związku z powyższym zmieniony został dystrybutor aparatów na rynku polskim. Obecnie jest to firma:Autoryzowany dystrybutor aparatów PENTAX RICOH - Apollo Electronics Sp. z o.o.
    Strona "dystrybutora": http://www.apollo.eu
    Völkchlor

Domyślnie

Wysłałem zapytanie do apollo. Zobaczymy czy i co odpiszą. Podzielę się tym na forum.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Wysłałem zapytanie do apollo. Zobaczymy czy i co odpiszą. Podzielę się tym na forum.
    Działaj, działaj. Sam jestem ciekawy.

Domyślnie

Dostałem odpowiedź z Apollo:

Aparat jest już dostępny

W załączeniu cennik, podane ceny to ceny netto
    sprowadzamy pod zamówienie
    100% przedpłaty
    Cena - 2490 PLN netto, czyli nieco ponad 3000 PLN z VAT.

Domyślnie

Dzięki, a są może w tym cenniku podane ceny konwertera?
    Jak wrócę pod koniec lipca z wakacyjnych rozjazdów, to się tematem zainteresuję na poważnie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 13 z 88 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów