Przy czym warto wiedzec ze wizjery nie kryją 100% kadru, wiec teoretycznie do 28mm lepiej kupić wiekszy GV-1 - bo on ma szersze pole widzenia i pokazuje cały kadr dla 28mm i jeszcze troche do okoła.
Szukaj
Przy czym warto wiedzec ze wizjery nie kryją 100% kadru, wiec teoretycznie do 28mm lepiej kupić wiekszy GV-1 - bo on ma szersze pole widzenia i pokazuje cały kadr dla 28mm i jeszcze troche do okoła.
Völkchlor
Kuba, będziesz w ogóle zmieniał GRIV na GR? Zdaje się, że trzeba będzie z Niemiec ściągać, bo u nas raczej nie będzie. Jak pchnę cyfrę DX ze słoikiem, to powinienem mniej więcej wyjść na zero.
Mnie ten aparat się podoba. Wizjer mam od Sigmy VF-1, to powinien wystarczyć. Konwerter UWA obowiązkowo, nie używam jednak UWA na tyle często, żeby dokupować wizjer specjalnie dla niego. Kropek do 35 mm i konwerter do 21 mm załatwiają 2/3 moich potrzeb. Jakby opracowali konwerter do 50 mm, to już bym miał wszystko.![]()
Jak sie pojawi jakaś ekstra kasa to pomysle, bo znajomy jest ew. zainteresowany moją czwórką.
Völkchlor
Co do cropa, to tak sobie dziś pomyslałem ze mozna by z tej opcji zrobić shifta - bo to by działało dokładnie tak jak zwykły szift (tyle ze cyfrowo) wybierając fragment kadru z całego pola obrazowego obiektywu, to by była naprawdę fajna opcja zwlaszcza z konwerterem 21mm..
Völkchlor
W temacie cisza ... a szkoda... wiadomo czy będzie w PL i kiedy ?
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 17-06-2013 o 18:54
Panerai vel Eliot Capone
To jest pytanie do dytrybutora. Problem w tym ze teraz dystrybutorem jest Apollo Electronics, a na ich stronie nie ma ani kszty produktu Ricoha. Proponuję do nich napisać, może się jeszcze nie ogarneli w temacie, mimo iż news o zmianie dystrybutora juz trochę na stronie Ricoh Polska wisi:
Strona "dystrybutora": http://www.apollo.euW październiku 2011 r. firma Ricoh Company stała się nowym właścicielem marki PENTAX Imaging Systems. Utworzona została firma Pentax Ricoh Imaging, która jest obecnie odpowiedzialna za sprzedaż aparatów cyfrowych. W związku z powyższym zmieniony został dystrybutor aparatów na rynku polskim. Obecnie jest to firma:Autoryzowany dystrybutor aparatów PENTAX RICOH - Apollo Electronics Sp. z o.o.
Völkchlor
Wysłałem zapytanie do apollo. Zobaczymy czy i co odpiszą. Podzielę się tym na forum.
Panerai vel Eliot Capone
Dostałem odpowiedź z Apollo:
Cena - 2490 PLN netto, czyli nieco ponad 3000 PLN z VAT.Aparat jest już dostępny
W załączeniu cennik, podane ceny to ceny netto
sprowadzamy pod zamówienie
100% przedpłaty
Dzięki, a są może w tym cenniku podane ceny konwertera?
Jak wrócę pod koniec lipca z wakacyjnych rozjazdów, to się tematem zainteresuję na poważnie.
Skontaktuj się z nami