Polonizacja do Lightrooma 5 pojawi się na dniach - informacja od dystrybutora![]()
Szukaj
Polonizacja do Lightrooma 5 pojawi się na dniach - informacja od dystrybutora![]()
Quick Time mam aktualny, problem video z LR5 leży chyba gdzieś indziej. Zresztą inne odtwarzacze radzą sobie z filmami z mojego aparatu.
Nie wystarczy. Bo sam podgląd 1:1 nie jest efektem końcowym, który i tak za każdą zmianą jest na nowo renderowany
Poza tym podgląd 1:1 jest generowany w momencie pierwszego powiększenia do 100% i nie ma to żadnego wpływu na opóźnienia w generowaniu podglądu zmian przy niektórych powiększeniach.
Ja nie mam QT i tylko w LR nie działają mi filmy z nikona, we wszystkich innych programach działają bez problemów.
Jam miałem QT, to w filmy w LR5 chodziły, choć czasem się wysypywał, ale mam wersję beta, gdzie wysypywanie się LR to raczej norma.
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 16-06-2013 o 14:31
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Ad 1: render 1:1 załatwia większą część problemu bo mieszanie suwaczkami ma mały wpływ na render i o ile mamy w miarę ok procesor będzie to robił w locie bez opóźnień.
Ad2: tez nie do końca. Render 1:1 jest robiony przy powiększeniu ale tylko dla fragmentu widocznego na ekranie, przesuniesz i renderuje od nowa.
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Nie wiem czy było:
Każdy użytkownik który dokona zakupu LR 4 do końca sierpnia ma możliwość BEZPŁATNEGO upgradu do wersji 5. Informacja od jednego z dystrybutorów Adobe na PL.
Tomak
Ale to tylko na słowo ? czy jest jakieś pewne źródło ? Jak kupiłem w zeszłym roku LR4 to mnie też teoretycznie to obejmuje czyli generalnie wszystkich którzy kupili LR4 do tej pory ? jakoś mało realnea nie dotyczy to tylko osób które kupiły pakiet w chmurze ten z subskrypcją na rok czy jakoś tak ?
Ostatnio edytowane przez raftik ; 21-06-2013 o 11:01
Raczej chodzi o tych, którzy kupili LR 4 między premierą LR 5 a końcem sierpnia. Napisałem maila do Adobe, ale od kilku dni cisza.
Skontaktuj się z nami