Close

Strona 9 z 108 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    wystarczy przy imporcie wymusić renderowanie podglądów 1:1. wtedy suwaczki itp mają mały wpływ na obraz i nie trzeba czekać na wyrenderowanie na nowo podglądu
    Nie wystarczy. Bo sam podgląd 1:1 nie jest efektem końcowym, który i tak za każdą zmianą jest na nowo renderowany

Poza tym podgląd 1:1 jest generowany w momencie pierwszego powiększenia do 100% i nie ma to żadnego wpływu na opóźnienia w generowaniu podglądu zmian przy niektórych powiększeniach.

Cytat Zamieszczone przez cezary-k Zobacz posta
    Quick Time mam aktualny, problem video z LR5 leży chyba gdzieś indziej. Zresztą inne odtwarzacze radzą sobie z filmami z mojego aparatu.
    Ja nie mam QT i tylko w LR nie działają mi filmy z nikona, we wszystkich innych programach działają bez problemów.
    Jam miałem QT, to w filmy w LR5 chodziły, choć czasem się wysypywał, ale mam wersję beta, gdzie wysypywanie się LR to raczej norma.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 16-06-2013 o 14:31
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    1 - tak. Też pojawia się nieostry obraz. Jest na to lekarstwo - kup komputer z mocniejszym procesorem, bo twój nie radzi sobie z renderowaniem obrazu na bieżąco.

2 - wideo - do filmów Nikona wymagane są odpowiednie kodeki - QuickTime od Apple
    1- w LR 4 tego nie miałem. mateo912 dzięki za radę, działa
    2- od momentu instalacji 5-tki nie zmieniałem kodeków, wersja 4 filmy odtwarzała bezproblemowo, ale dzięki za sugestie, przetestuję.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

ma ktos spolszczenie do 5tki

,
    D600 N50 1.8 Sb900 Sb600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katzdw Zobacz posta
    ma ktos spolszczenie do 5tki

,
    Jeszcze nie ma spolszczenia. Ale możesz spróbować zainstalować to z wersji 4.3.
    http://www.wimal.com.pl/polski_inter...ightroom_3.xml

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Borne Sulinowo

Domyślnie

Polonizacja do Lightrooma 5 pojawi się na dniach - informacja od dystrybutora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgraszka Zobacz posta
    Polonizacja do Lightrooma 5 pojawi się na dniach - informacja od dystrybutora
    Ja zainstalowałem to na LR4 i wszystko śmiga.

Domyślnie

Quick Time mam aktualny, problem video z LR5 leży chyba gdzieś indziej. Zresztą inne odtwarzacze radzą sobie z filmami z mojego aparatu.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Nie wystarczy. Bo sam podgląd 1:1 nie jest efektem końcowym, który i tak za każdą zmianą jest na nowo renderowany

Poza tym podgląd 1:1 jest generowany w momencie pierwszego powiększenia do 100% i nie ma to żadnego wpływu na opóźnienia w generowaniu podglądu zmian przy niektórych powiększeniach.

Ja nie mam QT i tylko w LR nie działają mi filmy z nikona, we wszystkich innych programach działają bez problemów.
    Jam miałem QT, to w filmy w LR5 chodziły, choć czasem się wysypywał, ale mam wersję beta, gdzie wysypywanie się LR to raczej norma.
    Ad 1: render 1:1 załatwia większą część problemu bo mieszanie suwaczkami ma mały wpływ na render i o ile mamy w miarę ok procesor będzie to robił w locie bez opóźnień.
    Ad2: tez nie do końca. Render 1:1 jest robiony przy powiększeniu ale tylko dla fragmentu widocznego na ekranie, przesuniesz i renderuje od nowa.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

U mnie, video idzie bez problemu. Może warto zrobić reinstalację LR5!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Nie wiem czy było:
    Każdy użytkownik który dokona zakupu LR 4 do końca sierpnia ma możliwość BEZPŁATNEGO upgradu do wersji 5. Informacja od jednego z dystrybutorów Adobe na PL.

Tomak

Strona 9 z 108 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów