Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Wschód

Domyślnie

Rawy dokumentujące mgłę Prosto z puszki:

Plik dokumentalny 1
    Plik dokumentalny 2

Zaspokojona ciekawość ? :>
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Fajne kolory na dwójce i trójce. Dwójka kadrowo najbardziej mi podchodzi, co w połączeniu z barwami robi to zdjęcie całkiem przyjemnym. Trochę widać czary mary (głównie te poświaty obok pniaków) ale zbytnio nie przeszkadza mi to w odbiorze. Trójce trochę zabrakło tej lewej strony. Gdyby nie to, to nawet przebiłaby dwójkę Na jedynce widać spory potencjał miejsca ale coś bym inaczej z kadrem pokombinował, bez rewolucji ale deko inaczej. Właśnie myślę nad tym "inaczej"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing Zobacz posta
    Fajne kolory na dwójce i trójce. Dwójka kadrowo najbardziej mi podchodzi, co w połączeniu z barwami robi to zdjęcie całkiem przyjemnym. Trochę widać czary mary (głównie te poświaty obok pniaków) ale zbytnio nie przeszkadza mi to w odbiorze. Trójce trochę zabrakło tej lewej strony. Gdyby nie to, to nawet przebiłaby dwójkę Na jedynce widać spory potencjał miejsca ale coś bym inaczej z kadrem pokombinował, bez rewolucji ale deko inaczej. Właśnie myślę nad tym "inaczej"...
    Plan był taki, że poranne słońce ostro przygrzeje z prawej strony i rozświetli mi tą alejkę tak bym miał ją centralnie Niestety jak napisałem w pierwszym poście światełka zabrakło, ale wrócę tam bo jak sam napisałeś miejsce ma potencjał
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon708 Zobacz posta
    Rawy dokumentujące mgłę Prosto z puszki:

Plik dokumentalny 1
    Plik dokumentalny 2

Zaspokojona ciekawość ? :>

Nie do końca. Nie rozumiem dlaczego podesłałeś inne klatki - co prawda widać mgłę ale ona jest lekko pod horyzontem.
    Bynajmniej rzuca się w oczy - jeśli przesadnie potraktujesz HDR'em(zależy jakim programem) to właśnie coś takiego wychodzi nad horyzontem, w 70% podejrzewam że tak i tu jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fantasywings Zobacz posta
    Nie do końca. Nie rozumiem dlaczego podesłałeś inne klatki - co prawda widać mgłę ale ona jest lekko pod horyzontem.
    Bynajmniej rzuca się w oczy - jeśli przesadnie potraktujesz HDR'em(zależy jakim programem) to właśnie coś takiego wychodzi nad horyzontem, w 70% podejrzewam że tak i tu jest.
    Takie coś to znaczy co ? Wiesz może zaznacz mi w paincie o czym mówimy a ja ci to postaram się wyjaśnić. A klatki przesłałem pierwsze dwie dowolne.
    Ostatnio edytowane przez szymon708 ; 13-06-2013 o 23:12

Domyślnie

chodzi o jasny pasek nad horyzontem! w NEF'ach masz tylko pod
    takiej mgły nie ma nad horyzontem, zwyczajnie jest to niemożliwe.
    Tak jak ktoś wspomniał na zdjęciu nr.1 widać że miejsce za drzewami
    jest ewidentnie jaśniejsze co potwierdza ze "Twoja rzekomo mgła"
    to zła obróbka.

Ponadto stosowałeś dwie różne obróbki w tych zdjęciach.

Domyślnie

Jak poskompil swiatla, na zdjeciu drugim widac, ze slonce si epokazalo, odpuscil bym robienie zdjec pod slonce a zajal bym sie lapaniem swiatla...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów