Close

Strona 14 z 371 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

ropusz, puch24 juz wyjasnil dlaczego obraz mi sie tak trzesie.. wina obiektywu, jest bez stabilizacji, nie wiedzialam ze obiektyw bez stabilizacji tak potrafi schrzanic filmik.. a co z tego wynika, mozna zapomniec o fajnym filmowaniu z reki na powietrzu.. chyba, ze dojde do tego jakos i nabiore wprawy, co nie jest zbyt proste zwlaszcza gdy trzeba ostrzyc manualnie..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Można użyć statywu /monopodu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Można użyć statywu /monopodu
    niestety nie zawsze jest to mozliwe.

Jeszcze tutaj 2 tymczasowe filmiki filmowane przez okolo 30 sekund:
    http://youtu.be/JOrXdbtFIPo
    http://youtu.be/mks-hZD93yI

to jest tryb wiekszy niz x1 (czyli opcja wiekszych przespieszen, a co za tym idzie wiekszych drgan)
    i jakim programem i co mozna z tymi trzesacymi filmikami zrobic?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Po pierwsze oraz bez stabilizacji porównujesz z nexem 18-55, który stabilizację ma,
    po drugie nakręciłaś filmik raczej z dłuższej ogniskowej i dodatkowo z bardzo bliska,
    po trzecie wiało jak cholera, Tobą również....

Po Twoim poście z nexów możnaby odpowiedzieć....
    Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Byc w takim miejscu i tak popsuc zdjecia?! az niemozliwe..
    znasz to???

Musisz mieć świadomość co kupujesz. Nie zainwestowałaś w nexa, bo coś wam współpraca zaszwankowała, kupiłaś mniej lub bardziej przemyślanie samsunga z obiektywem bez stabilizacji (różnice w obiektywach są opisane w tym wątku), kręcisz film z bliska, w przeciągu, bez stabilizacji, bez monopodu, statywu i jesteś niezadowolona... masz rację, ale to Ty jesteś operatorem i na odpowiedzi innych odpowiadasz w tonie: nie widze w tym mojej winy, winny jest aparat, bo źle kręci filmiki.
    Przecież nie ma on zamontowanej matrycy na drgających wędzidełkach....

Tu masz pierwsze lepsze z YT... 1, 2, 3
    Myślę, że widać na nich różnicę i potrzebę posiadania pewnej ręki lub statywu.

Nie wiem też na ile wpływ może mieć obróbka i złe kodeki...
    Ostatnio edytowane przez matys ; 08-06-2013 o 23:09
    .

Domyślnie

@Mekano, ja zacząłem trening

Nex 3n i ogniskowa 200mm bez stabilizacji:
    http://youtu.be/1YQcOtaG4js
    NEX- 5R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Musisz mieć świadomość co kupujesz. Nie zainwestowałaś w nexa,
    Po co mnie cytujesz tutaj z innego watku?

I chyba musisz czytac tekst ze zrozumieniem, przeciez caly czas tutaj porownuje filmowanie wlasnie do Nex-a, zauzwazylam ze z Samsungiem nie jest latwo krecic filmy tak jak Nexem wlasciwie to na automacie z reki nie jest mozliwe, w gre zatem wchodzi tylko filmowanie na ostrzeniu manualnym, ale przez skaczacy obraz ciezko utrzymac stabilizacje z reki.. no i filmiki ktore pokazales tak samo nie sa stabilne drugi skacze gorzej niz moj kwiatek.. a ostatnie robione ze statywu.. mnie nie interesuje statyw, pisze tutaj o filmowaniu z reki.

d5000, masakra..

Domyślnie

Mekano, masakra...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Mekano, masakra...
    No tak dziala ustawienie szybkosci w Samsungu, jezeli Twoja wypowiedz tyczy sie moich ostatnich dwoch filmikow, dlatego zapytalam co mozna z tym zrobic?

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Mekano, ja również masakra...
    d5000, nieźle to wyszło...

Ty na prawdę nie rozumiesz o co chodzi wszystkim, którzy chcą Ci pomoc z problemem.

Coś czuję, że znów mi się dostanie... Ale zdaje mi się, że z @Tamą macie podobny problem...

Przeczytaj ten wątek jeszcze raz...
    .

Domyślnie

Na tym to dopiero trzęsie. Obejrzałem parę filmików na YT i wydaje mi się, że to nie problem trzęsienia tylko aparat co jakiś czas przeostrza. Mam tak w XZ-1 tylko na większą skalę.

Strona 14 z 371 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów