Witam.
Czy da sie w d5100 ustawic wyswietlacz aby przy robieniu zdjec mozna sie dluzej zastanowic nad ustawieniami ktore sie wyswietlaja.
Szukaj
Witam.
Czy da sie w d5100 ustawic wyswietlacz aby przy robieniu zdjec mozna sie dluzej zastanowic nad ustawieniami ktore sie wyswietlaja.
Menu ustawienia.
Automatyczne wyświetlanie informacji-ON.
D5 + .
Skoro jest tu mowa o wyświetlaczu, to czy mogę prosić posiadaczy D5100 o odpowiedź czy u Was ekranik LCD też tak masakrycznie łapie syfy do wnętrza?
Aparat mam raptem parę miesięcy i w sumie zaledwie parę razy był narażony na jakieś "zakurzone" warunki atmosferyczne, a już za szybką wyświetlacza (czyli pomiędzy szybką, a matrycą LCD) mam mnóstwo małych paprochów, które nie wiedzieć jak się tam dostały, a których nie sposób wydmuchać.Jak sprawa wygląda u Was?
Przed chwilą dokładniej obejrzałem ekranik LCD swojego D5100 i nie zauważyłem żadnego brudu czy kurzu. Dodam, że na ekraniku mam naklejoną folię poliwęglanową, która go dodatkowo chroni.
Nikon
No to jakim cudem paprochy są u mnie? Tym bardziej, że obudowa ekranika wygląda na dobrze spasowaną. Co ciekawe wnętrze aparatu czyli lustro i matryca póki co dziewiczo czyste, a z LCD takie jajca.
A to dziwne, sprawdziłem u siebie i nic nie ma.
Aparat posiadam 1,5 roku.
D5 + .
U mnie w 5100 też nic nie ma, aparat ma od marca 2013
Pozdrawiam
No nie wiem. W sumie w niczym to nie przeszkadza, bo syfki można zauważyć jedynie przy wyłączonym LCD. Może kiedyś zbiorę się na odwagę i rozkręcę ekranik by go wytrzepać.Z tego co oglądałem, to po odkręceniu 4 śrubek powinien dać się rozłupać. Na razie jednak jest gwarancja więc chyba nie ruszam.
Aha. Nie chciałbym być upierdliwy, ale sprawdźcie może swoje ekraniki w pełni dnia i pod słońce, bo gdy przed chwilą spojrzałem jeszcze raz na swój, to też nic nie zauważyłem.
Jednak w słońcu widać.
![]()
Ostatnio edytowane przez colins ; 23-05-2013 o 19:14
Skontaktuj się z nami