Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie d5100 wyswietlacz

Witam.
    Czy da sie w d5100 ustawic wyswietlacz aby przy robieniu zdjec mozna sie dluzej zastanowic nad ustawieniami ktore sie wyswietlaja.

Domyślnie

Menu ustawienia.
    Automatyczne wyświetlanie informacji-ON.
    D5 + .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belgrano Zobacz posta
    Witam.
    Czy da sie w d5100 ustawic wyswietlacz aby przy robieniu zdjec mozna sie dluzej zastanowic nad ustawieniami ktore sie wyswietlaja.
    instrukcja str. 160 - menu -> ustawienia osobiste -> c2
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Skoro jest tu mowa o wyświetlaczu, to czy mogę prosić posiadaczy D5100 o odpowiedź czy u Was ekranik LCD też tak masakrycznie łapie syfy do wnętrza?
    Aparat mam raptem parę miesięcy i w sumie zaledwie parę razy był narażony na jakieś "zakurzone" warunki atmosferyczne, a już za szybką wyświetlacza (czyli pomiędzy szybką, a matrycą LCD) mam mnóstwo małych paprochów, które nie wiedzieć jak się tam dostały, a których nie sposób wydmuchać. Jak sprawa wygląda u Was?

Domyślnie

Przed chwilą dokładniej obejrzałem ekranik LCD swojego D5100 i nie zauważyłem żadnego brudu czy kurzu. Dodam, że na ekraniku mam naklejoną folię poliwęglanową, która go dodatkowo chroni.
    Nikon

Domyślnie

No to jakim cudem paprochy są u mnie? Tym bardziej, że obudowa ekranika wygląda na dobrze spasowaną. Co ciekawe wnętrze aparatu czyli lustro i matryca póki co dziewiczo czyste, a z LCD takie jajca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colins Zobacz posta
    No to jakim cudem paprochy są u mnie?
    Na to pytanie Ci nie potrafię odp. Być może coś jest kiepsko spasowane/sklejone?
    Nikon

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colins Zobacz posta
    No to jakim cudem paprochy są u mnie? Tym bardziej, że obudowa ekranika wygląda na dobrze spasowaną. Co ciekawe wnętrze aparatu czyli lustro i matryca póki co dziewiczo czyste, a z LCD takie jajca.
    Ta szybka osłaniająca wyświetlacz jest przyklejona na taśmie dwustronnej, być może gdzieś jest nieszczelność.
    Możliwe że kurz pozostał w trakcie montażu w fabryce, skoro w nowych aparatach trafiają się zakurzone matryce to i wyświetlacz również może.
    Z wyczyszczeniem takiego wyświetlacza nie ma problemu, odkręcasz tylną osłonę, wyciągasz ekran LCD i czyścisz, robiąc to najlepiej zdmuchnąć te pyłki za pomocą gruszki, jeśli nie zejdą użyj ścierki do optyki.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

A to dziwne, sprawdziłem u siebie i nic nie ma.
    Aparat posiadam 1,5 roku.
    D5 + .

Domyślnie

U mnie w 5100 też nic nie ma, aparat ma od marca 2013
    Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów