A u mnie nawet w tej chwili grzmi. Ale ekranik LCD też już mam czysty, o czym napisałem wyżej.![]()
Szukaj
A u mnie nawet w tej chwili grzmi. Ale ekranik LCD też już mam czysty, o czym napisałem wyżej.![]()
Witam. A przy okazji jak ustawić ostrzenie w ana punkt tak aby na wyświetlaczu było okienko kwadrat z punktem w środku? Da się bo ustawiam w "I" na takie okienko a w celowniku mam kilka kropek i widzę że ostrość łapie nie centralnie a mignie kropka z różnej strony.
Da się, w trybach fotografowania P, S, A i M możesz wybrać tryb pola AF-u na pojedynczy punkt, wybierakiem funkcyjnym można ten punkt zmieniać.
Co to znaczy ustawiłem na "I", to okienko z celownikiem to wizjer, a te kropki to pola autofokusa.
Czy do tych aparatów nie dają instrukcji obsługi?, czy może czytać się nie chciało.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Tryb ustawienia ostrości nie ma tu znaczenia, zarówno w AF-S, AF-A, AF-C można wybrać pojedynczy punkt autofokusa, w D5100 nazwali go jednopolowy.
Aparat nie może być w trybach fotografowania AUTO i tematycznych, bo to także auto, jak wcześniej pisałem ustaw aparat w tryb fotografowania P lub A, S, M kółkiem wyboru tym u góry aparatu po prawej stronie.
Postępuj zgodnie z poniższą instrukcją.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Skontaktuj się z nami