Close

Strona 466 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3664164564644654664674684765165669661466 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 651 do 4 660 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Kolega chyba nigdy nie focił Nexem. Ja też tak myślałem, dopoki nie zanabylem c3 a pozniej 5n. D700 i kompania szkiel odeszla w odstawke
    Popieram. Odkąd mam Samsungi NX, robię znacznie mniej zdjęć Nikonami.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Ja odkąd mam nexa to nie wyobrażam sobie że mogę wrócić do dużego aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Nie jest przypadkiem tak, że na wyrost gloryfikujecie zwyczajny aparat jakim jest Sony Nex ?? Tak tylko pytam
    Nie sądzę, żeby ktokolwiek w tym wątku (no, może poza Mekano ) gloryfikował nexa pod niebiosa.

Raczej dziwnym trafem skumulowali się tu (sądzę że duży w tym udział ma wątkotwórca ze swoim sprzętoeskapizmem) ci, którzy ZROZUMIELI. Coś co opisać trudno, co dobrze oddawała stara stopka Czornyja, co wylewa się z każdego obrazka Woytka.... ale czy to ma jeszcze coś wspólnego z nexem? Chyba JUŻ nie... za to z wolnością, z poszukiwaniem, z radością robienia zdjęć - jak najbardziej. Nex jakoś - nie wiem dlaczego - to skatalizował, zrobił to, czego nasza Nikonowska Macierz robić już chyba nie potrafi. Czy dlatego że sami, z natury nieidealni, podświadomie trzymamy dystans od rzeczy obiektywnie idealnych? Szczególnie jeżeli ten ideał często pozostaje jedynie w sferze deklaracji i Posągowość na piedestale okazuje się kosić kalosze, z których wystaje słoma...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Mariusz. Napisz to jeszcze raz ... tak dla ludzi po kilku głębszych bo już nie mogę doczytać czy przypadkiem nie chciałeś mnie jakoś obrazić

Przez Was sam zacznę myśleć o jego kupnie ... dramat ... bo przecież Nex nie jest mi potrzebny
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Nie, nie, nie kupuj, to musi wyjść z wnętrza:P

Domyślnie

Jak Alien.

Mariusz, nie wiedziałem, że jesteś takim lirykiem. Napisałeś pięknie, muszę to rzec, choć wiem jak kontekstowo podejrzanie to brzmi w moich ustach.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Mariusz, ja wcale nie piłem ale mam problem ze zrozumieniem Czyli, że NEX ok czy nie ok?

Domyślnie

eMJej idealnie napisał. Dla mnie właśnie Nex to kwintesencja fotografowania. Minimalizm, taki brak przymusu, brak spinki L-jakości.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie sądzę, żeby ktokolwiek w tym wątku (no, może poza Mekano ) gloryfikował nexa pod niebiosa.

Raczej dziwnym trafem skumulowali się tu (sądzę że duży w tym udział ma wątkotwórca ze swoim sprzętoeskapizmem) ci, którzy ZROZUMIELI. Coś co opisać trudno, co dobrze oddawała stara stopka Czornyja, co wylewa się z każdego obrazka Woytka.... ale czy to ma jeszcze coś wspólnego z nexem? Chyba JUŻ nie... za to z wolnością, z poszukiwaniem, z radością robienia zdjęć - jak najbardziej. Nex jakoś - nie wiem dlaczego - to skatalizował, zrobił to, czego nasza Nikonowska Macierz robić już chyba nie potrafi. Czy dlatego że sami, z natury nieidealni, podświadomie trzymamy dystans od rzeczy obiektywnie idealnych? Szczególnie jeżeli ten ideał często pozostaje jedynie w sferze deklaracji i Posągowość na piedestale okazuje się kosić kalosze, z których wystaje słoma...
    +1

Komentarz ideał...
    .

Strona 466 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3664164564644654664674684765165669661466 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów