Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Lampy Yongnuo

Domyślnie

od czasu do czasu

Mógłbyś sie sam trochę wysilić specyfikacji tej lampy naprawdę nie brakuje w sieci.

Domyślnie

Czas synchronizacji zależy przede wszystkim od aparatu fotograficznego a nie od lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolbos Zobacz posta
    A lampa Yongnuo Speedlite YN-565EX z jakim czasami migawki współpracuje ?od jakiego czasu do jakiego
    od najdłuższego, do czasu synchro aparatu.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

No właśnie takiej informacji nie znalazłem
    No to czyli czas ten będzie od najdłuższego czasu do czasu synchronizacji aparatu czyli w moim przypadku Nikon D5100 to bedzie 1/200.
    A jest też lampa yongnuo 568 ex i ona ma takie coś że można korzystać przy niej z bardzo krótkich czasów nawet do 1/8000, wgl korzystanie z takich krótkich czasów z lampą się przydaję czy lampa yongnuo 565 ex z 1/200 chyba najkrótszym czasem by mi wystarczyła ?

Domyślnie

No to czyli czas ten będzie od najdłuższego czasu do czasu synchronizacji aparatu czyli w moim przypadku Nikon D5100 to bedzie 1/200.
    A jest też lampa yongnuo 568 ex i ona ma takie coś że można korzystać przy niej z bardzo krótkich czasów nawet do 1/8000, wgl korzystanie z takich krótkich czasów z lampą się przydaję czy lampa yongnuo 565 ex z 1/200 chyba najkrótszym czasem by mi wystarczyła ?
    Z Twoim aparatem będzie musiało wystarczyć.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

YN-568EX ma synchronizację, z krótkimi czasami, ale D5100 nie.
    Nikon

Domyślnie

Uhm dzięki wielkie, zdecyduje się chyba na 565 ex.
    A odnośnie dyfuzorów wystarczy jakiś za kilkanaście złotych na allegro czy w jakimś sklepie czy są jakieś oryginalne do danych lamp ? i czy są lepsze ?

Domyślnie

Uhm dzięki wielkie, zdecyduje się chyba na 565 ex.
    A odnośnie dyfuzorów wystarczy jakiś za kilkanaście złotych na allegro czy w jakimś sklepie czy są jakieś oryginalne do danych lamp ? i czy są lepsze ?
    Najpierw kup lampę, zapoznaj się z nią, jak i robieniem zdjęć z lampą w różnych konfiguracjach. Później myśl o modyfikatorach do niej.
    A czy są lepsze - są dziesiątki różnych typów, a dla każdego typu różni lepsi i gorsi producenci.
    Nikon

Domyślnie

No lampę mam zamiar kupić w następnym tygodniu i dyfuzor też mi będzie potrzebny.
    To jakie typy dyfuzorów i jakich producentów są najlepsze? jakie polecacie?

Domyślnie

Twoja niechęć do szukania samemu informacji jest doprawdy irytująca. Wystarczy popatrzeć jakie dyfuzory są dostępne w sklepach, wpisać w googla i poczytać, na pewno znajdziesz dużo informacji jak działa dyfuzor typu stofen, jak działa light sphere a jak działają softboksy repo.
    Najlepsze do czego? Różne dyfuzory stosuje się w różnych sytuacjach a i ilu użytkowników tyle opinii. Dla jednego będzie dobry stofen dla innego lightsphera, jeszcze inny bedzie używał softboksa a inny grida.
    Nikt nie poda Ci przepisu na tacy, kwestia tego co i gdzie fotografujesz.
    Na początek na pewno wystarczy stofen nie duży nie drogi więc jeśli nawet nie przypadnie Ci do gustu to strata nie wielka.

Aha jak masz parę złoty zapasu to mimo że Twój aparat nie obsługuje hss to jepiej kup 568ex, 565ex były dość awaryjne. Kilku moich znajomych zwracało te lampy bo usterka powracała po naprawach.
    Ostatnio edytowane przez strebor ; 04-05-2013 o 13:41

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów