Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Lampy Yongnuo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolbos Zobacz posta
    A takie dyfuzory za kilkanaście/kilkadziesiąt złotych się do czegoś nadają i są dużo gorsze od tych droższych za stówe lub więcej czy te droższe to tylko przez znaczek firmy są drogie?
    Mogą, ale nie muszą (!), dawać inną barwę światła. Gdzieś kiedyś dawno widziałem w necie porównanie różnych dyfuzorów kupnych jak i DIY (np. z opakowania po danone) i coś tam się te zdjęcia różniły. Wiadomo, że jak masz do czego porównać to różnicę widać.
    Jeśli zaś chodzi o rozkład światła to nie ma różnicy w przypadku kupnych, przecież wszystkie są w praktyce jednakowe.

IMHO śmiało kupuj zamiennik za 15 PLN, byle biały
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Ok dzięki
    a odnośnie tych filtrów korekcyjnych, da się je stosować razem z dyfuzorami i czy się stosuje? nigdzie nie znalazłem takiej informacji niestety

Domyślnie

Ok dzięki
    a odnośnie tych filtrów korekcyjnych, da się je stosować razem z dyfuzorami i czy się stosuje? nigdzie nie znalazłem takiej informacji niestety
    Filtry stosuje się zawsze gdy jest taka potrzeba. Nie ma znaczenia czy używasz dyfuzora, czy innego modyfikatora.

Czy da się je stosować z dyfuzorem - to zależy od tego jaki masz dyfuzor i jakie mocowanie filtrów.

Przy tych tanich dyfuzorach i odpowiednio długich filtrach, można użyć dyfuzora do trzymania filtrów.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

A jak z zoomem? bo nie wiem jak ustawiać, a podobno też automatycznie może się zmieniać a u mnie się nie zmienia, pewnie trzeba jakoś to włączyć,tylko jak

Domyślnie

A jak z zoomem? bo nie wiem jak ustawiać, a podobno też automatycznie może się zmieniać a u mnie się nie zmienia, pewnie trzeba jakoś to włączyć,tylko jak
    zoom ustawia się automatycznie, chyba, że przełączyłeś go manualnie. Od czego są guziki na lampie ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Ale kicha z tą lampą, miałem kupować, ale skoro nie dają do niej instrukcji to chyba poszukam czegoś innego...
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

A moż kolega ma uniesioną głowicę? wtedy chyba zoom nie działa

Domyślnie

No nie mam ustawione automatycznie, jak włączyć automatycznie ?
    A instrukcja do niego jest ale pisze tylko do czego służy jaki guzik a nic o ustawieniach, na pewno warto kupić tę lampę

Domyślnie

No to raczej nie kupuj żadnej lampy, bez umiejętności czytania nie dasz rady też z inną.
    podpowiedź instrukcja strona 46 pkt 11.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów