Close

Strona 453 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3534034434514524534544554635035539531453 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 521 do 4 530 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

standard - panoramujesz horyzontalne plany trzymając aparat horyzontalnie (opcja bez sensu IMO)

wide - panoramujesz horyzontalne plany trzymając aparat w pozycji portretowej (ja tak robię zawsze- zdjęcie dzięki temu nie jest takim wąskim paskiem)
    to be a rock and not to roll

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Zawstydziłeś mnie . Na lcd widze roznice, nie wiem jak bedzie to widoczne na monitorze. Juz ciagne manuala, na Andoidzie to nic przyjemnego.
    Szczerze powiem, nie miałem zamiaru Cię zawstydzić. Sam dokładnie nie pamiętam, ale zdaje się, że standard i wide jest do wyboru panoramie poziomej i daje opcję szerzej lub nie. Kierunek panoramowania (ten góra/dół) zaś daje dodatkowo opcję znacznie więcej pionu za cenę węższego obrazu. Ponadto podpowiedzi w aparacie chyba nawet to wyjaśnią...

Edit: sprawdziłem, nie wyjaśnią.

Zawsze jednak robię w panoramie góra/dół standard lub kombinuję, aż uzyskam to na czym mi zależy. Jednakże góra/dół jest najlepsza w proporcji do wydruku i oglądania. Dodatkowo przy wolnej karcie chyba zdążają mi się problemy przy panoramie prawo/lewo, że nie zapisuje pełnej panoramy tylko jakieś 85%
    Ostatnio edytowane przez matys ; 01-05-2013 o 23:14
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    @d5000, obejrzałam zdjęcia, jako fotoamatorka nie dostrzegam różnic ...
    Zdjęcia prosto z karty, priorytet przysłony A, strefa twórcza Std. 0-0-0, Najwięcej zdjęć mam na ustawieniu Vivid 0-0-0 jedynie przy filmowaniu zmieniałem na Sunset i kontrast np. na -3 Nasycenie -1, Ostr. na -3.
    NEX- 5R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    standard - panoramujesz horyzontalne plany trzymając aparat horyzontalnie (opcja bez sensu IMO)

wide - panoramujesz horyzontalne plany trzymając aparat w pozycji portretowej (ja tak robię zawsze- zdjęcie dzięki temu nie jest takim wąskim paskiem)
    Jednak oszukałem. :P
    Standard jest po prostu węższa (krótsza) od wide. To co opisałem jest pod opcją 'Kierunek panoramy'.

Ja używam rozmiar standard i kierunek w górę (chociaż panoramuję w bok).
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

A zdecydował się już ktoś może na 3N?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A zdecydował się już ktoś może na 3N?
    d5000 się zdecydował
    Dziś w MM jest NEX 5R 16-50 za 2449 PLN z dodatkową przenośną ładowarką. Pan obiecał, że cena będzie spadała

Domyślnie

Właśnie dorwałem NEX-3N do testów -z 16-50. Zmieniam zdanie na temat tego obiektywu jeśli chodzi o zoomowanie. Troszkę treningu i zoomowanie za pomocą wajchy a nie pierścienia i wszystko jest mega płynne. Jeszcze wygodniej się zoomuje za pomocą przełącznika umieszczonego na body. Rewelacyjnie jest to rozwiązane moim zdaniem, szkoda że 5R tego bajeru nie ma
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Mi się 3N coraz bardziej podoba. W stosunku do 5R przekonuje mnie wbudowana lampka. Ciężko się zdecydować.

Domyślnie

Zachęcony długim i dogłębnym wątkiem nt. NEXów postanowiłem przekonać się samemu jak takie bezlustro działa.
    W tym celu nabyłem drogą kupna powystawowy egzemplarz NEX-5N. Cena była ok, wygląda nieźle, raportuje przebieg ~4500 klatek.
    Właśnie patrzę, co to może z kitowym 18-55 przy ISO 800 i lampce halogenowej koło biurka, z odległości podchodzących pod makro. Jest nawet nieźle...

Modelka z Nexową lampą, dumająca nad sensem kupowania kolejnego aparatu...
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Jak sprawdziles przebieg?
    Ja jestem teraz w gorach na wyjezdnym. Po kilku dniach zabawy z nex 5n doszedlem do wniosku, ze byl to wysmienity zakup. Naprawde nic wiecej do szczescia nie potrzeba. Mysle, ze system ten przetrwa baaaardzo dlugo.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 453 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3534034434514524534544554635035539531453 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów