Mnie to zniewala. W całości.
Szukaj
Mnie to zniewala. W całości.
kilka dni poza netem, a tutaj dyskusja trwa. Nadrabiam
w sumie...
W tym kadrze
modelka stała na podeście, stąd moja niższa pozycja umożliwiła mi taka perspektywę uzyskać.
Barierka stworzona od podstaw w PSie. A dlaczego tam jest barierka? Z dwóch powodów. Po pierwsze w "naturze" często takie elementy są zakończeniem tarasu nawet już w naszej szerokości geograficznej. A drugi powód to po trochu kwestia natury psychologicznej. Próba oszukania naszego mózgu poprzez stworzenie prostej "bariery" w przestrzeni, dzięki czemu nasz mózg bardziej jest skłonny uwierzyć, że to miejsce jest "bezpieczne" a tym samym realne. No cóż "podest" jest po prostu za krótki (perspektywa) i bez tej barierki byłoby dużo więcej postów, że coś nie jest tak.
Uwierzycie mi, stworzenie od zera choć trochę przypominającej realność szklanej tafli nie jest takie proste, stąd chętnie wolałbym sie w to nie bawić.
Poza tym na forum mamy wielu specjalistów i potknięć można znaleźć dużo więcej. Ale jak ktoś już powiedział, to materiał kierowany do kompletnie innego odbiorcy.
W portfolio ten set posiada zdjęcia w wielkości full HD, więc jeśli macie taki monitor szczegółów znajdziecie wiele.
http://www.sun-media.pl/portfolio/yo...sna-lato-2013/
Osobiście bardzo się ciesze, że podjąłem się tego zadania. Jestem już po i na pewno następne podobne produkcje będą mieć mnie ewentualnych niedoróbek![]()
Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik
Piotrek, nie tłumacz się - tłumaczą się winni. Czujesz się winny za zajebiaszczość?![]()
taaa![]()
Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik
Bardzo dobra robota.
na forum mamy samych specjalistow. ogromna wiekszosc z nich nigdy nie zrobi takich zdjec. ta sama ogromna wiekszosc bedzie wiedziec lepiej. podobnie wielu z nich poza slubami za stowke nie zrobi zadnej solidnej komercji bo nikt powazny nie spojrzy nawet w ich portfolio. aczkolwiek jesli chodzi o "znastfo" to rozloza ci modelke na poszczegolne piksele i beda sie zastanawiac czemu zajaczek nie ma wiekszych oczu. trzeba to przyjac jako folklor.
nie tlumacz sie z dobrze wykonanej roboty. ty wiesz jakie byly warunki, czego chcail Klient i za co zaplacil. A jesli zaplacil i jest zadowolony to najwazniejsze. jesli wroci przy kolejnej kolekcji - nic tylko sie cieszyc. onanistow zostaw w ich wlasnych rekach :P
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami