Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: yoshe

Domyślnie yoshe

Witajcie.
    Kilka tygodni temu wykonywałem zdjęcia wizerunkowe dla marki Yoshe. Efekty poniżej.

nie byłoby tych zdjęć bez ekipy:
    model: Anastazja /New Age Models
    make-up: Agata Porszke
    stylista fryzur: Monika Jakielarz
    retusz: Aneta Sulej

Z chęcią zapoznam się z Waszymi komentarzami. czasem samu może coś umknąć na przyszłość.
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

To na tle fototapety?

Dłonie, buty poucinane, widać łączenie tła na ... którymś tam (szkoda, że nie numerujesz zdjęć)
    Skóra się świeci strasznie, zwłaszcza na rękach, zobacz drugie zdjęcie... Jak manekin.
    Przedostatnie, kija golfowego brakuje. Szczerze? Mi się nie podoba.
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 20-04-2013 o 22:52
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

właśnie, też mi brakuje paru informacji technicznych, podrzuć coś, bo produkcja wygląda ciekawie.

Co, gdzie, czym, jak ;>

Domyślnie

Modelka fajna, jak się nazywa? Gorzej że zrobiona na manekina (usunięcie kolan, kości w dłoniach, skóry z miejsc zginania palców itd.). Więc efekt finalny jest jaki jest, ale podejrzewam że w RAWach zdjęcia wyglądały dobrze. Te kartki faktycznie nieco dziwnie się prezentują.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    To na tle fototapety?

...Przedostatnie, kija golfowego brakuje. Szczerze? Mi się nie podoba.
    kij został wycięty

O i właśnie o takie uwagi mi chodziło.

Sam efekt retuszu modelki zamierzony w tym przypadku. Wkład retuszera, wymagania klienta oraz czas realizacji postprodukcji.
    Trudno jest mi coś napisać filozoficznego na ten temat, bo nie znam waszych prac i trudno jest mi odnieść się do estetyki jaka na co dzień prezentujecie w fotografii.

z technicznych wątków, aparat D800e i nikkor 2.8G, 24-70
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

tak myślałem, ze zdjęcia kojarzę
    dla zainteresowanych stroną techniczną, krótki backstage jest pod tym linkiem

Domyślnie

Widziałem je już wczoraj lecz coś mi w nich nie pasowało i nie wypowiadałem się.
    Dziś po oglądnięciu BSa mam swoje zdanie.
    Nie podoba mi się.
    Dla czego? ze względu na retusz, (obróbkę), głównie chodzi o to głupie sztuczno wyglądające, wklejone niebo.
    Jakoś nie przekonuje mnie to, bo albo robi się zdjęcia w studio, albo w plenerze, taka ingerencja zrobić ze studia plener to mi nie podchodzi.
    2 ostatnie zdjęcia ucięte buty i na 1 ucięta sukienka to pod wpływem kadrowania

Domyślnie

Zdjęcia są wg. mnie b. pedantycznie zakomponowane, a otworzenie układów kompozycyjnych ciachniętą rączką czy nóżką jest bez znaczenia dla sprawy.

Podoba mi się odważne, kontrastowe błyśnięcie tych zdjęć, łądnie budujące przestrznność form.

Podobają mi się ascetycznie zaaranżowane plany z ich interesująco rozegranymi rytmami i podziałami.

Podobają mi się malarstkie zestawienia barwne.

Jak dla mnie kawał dobrej roboty!!!
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 21-04-2013 o 17:27

Domyślnie

Ja na tych zdjęciach widzę ogromną wiedzę Wykorzystaną bardzo dobrze, osobiście bym nie potrafił zaaranżować studio pod takie zdjęcia, do tego obróbka na wysokim poziomie i z własnymi gustami!
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

przyczepic by sie mozna bo zawsze mozna si eprzyczepic. tylko pytanie po co?
    zaswiecone swiadomie. obrobione - jak klient lubi. skoro sa pokazane tzn ze poszlo do publikacji i klient klepnal temat. a to najwazniejsze. o gustach mozmey sobie podyskutowac - jedni wola zobic modelke na manekina i perfekcyjnie zaswiecic a inni zmasakruja modelke zestawem gotowych filtrow, przerobia na sepie dodadza ziarno i beda dorabiac ideologie do foty.
    tutaj przynajmniej widac zamysl, warsztat i precyzje. byc moze gdzis tam przeskzadza uciety kawalek buta czy lokcia ale wezcie sobi jakis numer harpers bazaar czy vouge'a i zobaczcie jak tam paskudnie tna kadry.

tak wiec wg mnie - kawal dobre komercyjnej roboty. co przy rewelacyjnej modelce daje znakomity efekt. gratulacje
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów