Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Monitory Apple?

Domyślnie Monitory Apple?

Witam.
    Jakoś nie mogłem znaleźć satysfakcjonującej mnie odpowiedzi więc pytam: czy ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat użycia monitorów apple (głównie z mac booków pro- stare i retiny) do obróbki foto i montażu filmów? Wiem, wiem, najlepiej kupić jakiegoś Eizo i niech stoi, tylko że ja niestety często jestem skazany na samego laptopa. Tak więc ktoś, coś ?
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

Stare Macbooki mają*matryce TN (Twoje Nieszczęście) - nie ma w nich kompletnie nic, o czym chciało by się napisać w liście do domu.

IPS-owe Retiny to już całkiem insza inszość, jako rozwiązanie mobilne można z czystym sumieniem polecić.

Domyślnie

A jak ma się sprawa jak chodzi o Imac i thunderbolt ?
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

Też IPS, ale jak na stacjonarki kompletnie bez szału (szczególnie nowe imacze).

Domyślnie

retina calkiem fajna, a imak do filmow moze sie nada, do zdjec ja kupilem sobie drugi monitor, tez dlatego ze lubie pracowac na dwoch ekranach, ale jakosc imaka jest taka sobie, chociaz znam takich co sobie chwala, ja sie do nich nie zaliczam

Domyślnie

Trzy dni temu postawiłem trzy 24. Są OK jak dla mnie. Ja poszukuje wołów roboczych, szału dostaję z innych przyczyn. Zaletą jest zasilanie w wiązce dla laptopa macowego. Nie wiem czego oczekujesz od tunderbolta, gdybyś sprecyzował. Działa. Jeden z nich jest podpięty do iMaca 21,5. Bez problemów. Ja swojego podpinam do MBP. Ostatni jest także podpinany do MBP. Co do stacjonarek, zarówno 27 jak i 21,5 są dobre. Z resztą Maki Pro w tej chwili sprowadza się na zamówienie i nie jestem pewien czy obecna generacja nie jest słabsza od iMaka 27 (pomijając sloty na urządzenia i inne sprawy związane z samą obudową).
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Retina, IPS-owe sRGB, dziękuję postoję, szczególnie za applowską cenę, która ma się nijak do jakości tego czegoś.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Retina, IPS-owe sRGB, dziękuję postoję, szczególnie za applowską cenę, która ma się nijak do jakości tego czegoś.
    To nie applowska cena tylko polskie podatki i niskie zarobki. Mieszkaniec usa nie ma problemu z zakupem tego sprzętu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Stare Macbooki mają*matryce TN (Twoje Nieszczęście) - nie ma w nich kompletnie nic, o czym chciało by się napisać w liście do domu.

IPS-owe Retiny to już całkiem insza inszość, jako rozwiązanie mobilne można z czystym sumieniem polecić.

czornyj, w takim układzie jakiego laptopa polecasz? 13', do pracy w terenie (podstawowa obróbka, nie żaden retusz)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    czornyj, w takim układzie jakiego laptopa polecasz? 13', do pracy w terenie (podstawowa obróbka, nie żaden retusz)
    Jeśli o mnie chodzi, to na 111% brałbym Retinę 13"

Mam od dłuższego czasu MBA, sprzęt jest prześliczny, solidny, przemyślany w najdrobniejszym detalu, gniotsa-nie-łamiotsa, ma dotyk nad dotykami, świetną klawiaturę i ogólnie aż przyjemnie na nim pracować.

O ile nie kupiłbym drogawego Big Irona ani iMacza z syfiącą się matrycą, a monitorów Apple nawet kijem bym nie tknął, o tyle innego laptopa nie chcę, a rMBP 13 potaniał do 6,5kpln. Wg mnie nie jest to jakaś makabra, a to co się dołoży do ceny zakupu odzyska się później przy odsprzedaży - jabole świetnie trzymają cenę i jest na nie ssanie na rynku wtórnym.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów