Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Monitory Apple?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remos Zobacz posta
    szczerze mówiąc nie bardzo jestem w stanie zauważyć jakąkolwiek różnicę na korzyść Della, nie wspominając już o różnicy o "klasę"
    Z zewnątrz można co najwyżej sprawdzić sztywność obudowy. Żeby zobaczyć jak jest zrobiony, trzeba zajrzeć do środka.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Z zewnątrz można co najwyżej sprawdzić sztywność obudowy. Żeby zobaczyć jak jest zrobiony, trzeba zajrzeć do środka.
    Co oczywiście, nasz wszędobylski Kolega Tom01 robi z każdym dostępnym sprzętem, by przekazywać nam tu rzetelną o nim wiedzę.

Tom proszę Cię, nie czaruj jak Potter, bo robi się baśniowo.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ech.... można sobie wierzyć albo nie. Ja te komputery i wiele innych sprzętów, rozbierałem i naprawiałem przez te lata nie raz, nie dwa, nie dziesięć i nawet nie sto.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Wierzymy, wierzymy Tom. Może prościej byłoby wykupić jakiś banner reklamowy, nie sądzisz?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Można prosić jakieś konkrety?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Można prosić jakieś konkrety?
    Nie podpuszczaj
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi, bo trochę mnie nie było, a mam jeszcze jedno pytanko, znów mbp retina vs imac. Jak wygląda ich porównanie jak chodzi o wydajność przy takich samych albo bardzo podobnych parametrach? Czy imac ze względu na "stacjonarność" będzie wyraźnie szybszy? Zależy mi na laptopie ale potrzebuję kombajnu do pracy w PS, montażu filmów i after effects. Ktoś mógłby coś podpowiedzieć najlepiej z doświadczenia ?
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

W pracy, jednej osobie która preferowała najpierw MBP w końcu zaczęło brakować ekranu. Zarówno wielkości jak i jakości. Od 3 lat pracuje na iMacu i nie wyobraża sobie powrotu do 15". Nie do przecenienia jest też normalna klawiatura, bardziej ergonomiczne jej umiejscowienie. Do pracy stacjonarnej notebook to raczej przewaga lansu nad ergonomią.

Domyślnie

Tylko właśnie wolę lapka, bo teraz na studia pojadę i nie widzi mi się na weekendy do domu imaca targać, a kompa zostawić nie mogę. Z czasem pewnie dojdzie zewnętrzny monitor porządny, ale teraz chodzi mi o samą wydajność, bo jeśli będzie wyraźna różnica to się jakoś przemęcze i kupię imaca.
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

W takim wypadku nie ma co sobie życia utrudniać. Jeśli mobilność ma priorytet, to raczej słabo z noszeniem stacjonarnego. Nawet tak kompaktowego jak iMac.

Różnica wydajności oczywiście jest, ale nie poraża, o ile oba komputery są na podobnych bebechach. Najważniejsza przewaga to wielkość i jakość ekranu. Choć do profesjonalnych im brakuje, to jednak i tak są lepsze od laptopowych. No i w dużego iMaca można wsadzić dwa dyski, w laptopa nie. W przypadku ciężkich zadań z wielką ilością przerzucanych danych można wsadzić 2xSSD i je spiąć w RAID0. Wówczas różnica szybkości zwala z nóg.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 08-05-2013 o 22:34

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów