Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: yoshe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Gdyby inni użytkownicy tak spokojnie i rzeczowo dyskutowali w swoich (i nie tylko) wątkach, szczególnie w przypadku tak spolaryzowanych, jak wyżej, opinii, żyło by się nam tu znaczni przyjemniej.
    +1

Podejrzewam też, że w obszernym portfolio Piotrka znalazłbyś kilka zdjęć, które byłyby bliższe Twojej estetyce
    http://www.sun-media.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trixiglk Zobacz posta
    Jeśli dobrze liczę to 5 "od góry". Wzrok należy skierować na dół zdjęcia.
    Formaty są niewielkie, ale na moje oko to jest szklana barierka

Domyślnie

Możliwe, że masz rację Czornyj. Jednak robi kiepskie wrażenie - jakby ktoś zestawił tło z trzech elementów.
    Posty piszesz w tempie karabinu maszynowego
    D610, D300s, N35mm f/2D, N85mm f/1.8, N55-200mm f/4-5,6, SB-700 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trixiglk Zobacz posta
    Możliwe, że masz rację Czornyj. Jednak robi kiepskie wrażenie - jakby ktoś zestawił tło z trzech elementów.
    Posty piszesz w tempie karabinu maszynowego
    Zawsze trzeba brać poprawkę na to, że to tylko miniaturowe wglądówki do publikacji w internecie - plastik na takich formatach jest bardziej plasticzany, a pewne elementy mogą wyglądać dziwnie.

W drukowanym katalogu i na witrynach butiku w galerii handlowej odbiór tego typu prac jest już całkiem inny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z ciekawości - które?

z tego co zauważyłem, przedostatnie zdjęcie (lewy górny róg - faluje).

Co do zdjęc, strasznie podobają mi się kadry, kolory, połączenie wszystkiego. Świetne !!

Domyślnie

Podejrzewam też, że w obszernym portfolio Piotrka znalazłbyś kilka zdjęć, które byłyby bliższe Twojej estetyce
    Zaglądałem, jak tylko zobaczyłem powyższą publikację (jak widzę dobre rzemiosło, to drążę dalej), archi kadrowo świetne, jednak dla mnie, obróbka zbyt HDRowa
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Zaglądałem, jak tylko zobaczyłem powyższą publikację (jak widzę dobre rzemiosło, to drążę dalej), archi kadrowo świetne, jednak dla mnie, obróbka zbyt HDRowa
    Wiedziałem, że kompozycyjnie przypadnie Ci do gustu. I wiedziałem też, że tonalnie trochę mniej

Domyślnie

Formaty są niewielkie, ale na moje oko to jest szklana barierka
    Również od razu pomyślałem, że to szklana barierka.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

Tylko po co w takim kadrze szklana barierka, która będzie psuć efekt końcowy?
    D610, D300s, N35mm f/2D, N85mm f/1.8, N55-200mm f/4-5,6, SB-700 i inne klamoty

Domyślnie

Ja bym nie przesadzal. Dzisiejsze prace dla srodowiska reklamowego gdzie kroi sie budzet z kazdej strony tak wlasnie sie robi. Laczy sie dwa swiaty i juz. Robia to najlepsi fotografowie komercyjni na swiecie. Osobiscie poznalem dwuch takich fotografow z USA opowiadali, ze to juz nie te czasy kiedy zabieralo sie ekipe 30 ludzi i lecialo do afryki robic sesje z modelka wsrod dziko biegajacych sloni. Dzis lecisz sam, robisz zdjecia tla o pozniej dodajesz modelke fotografowana w studio w zaimprowizowanych warunkach. Np Joel Grimes jest swietnym przykladem takiej osoby. Wiekszosc jego prac to sklejka, genialna zreszta. Co do obrobki to faktycznie sa pewne niuanse ale...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów