Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Tajemnicza Anna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szpadel Zobacz posta
    Teraz dostrzegam, wczesniej wydawalo mi sie jak pisalem, ze wszystko jest ok, skoro nie powiedziano, ze tak nie jest. Jestem ciekaw co powie mi jutro wykladowca.

No coz, sorry, ze narazilem Was na ogladanie tego zdjecia. Jeszcze dluga droga mnie czeka, nie mam zamiaru sie lamac
    Zaraz tam 'naraziłeś... na ogladanie tego zdjecia'. Na forum i sieci jest sporo wartościowych zdjęć i cała masa śmieci. Oglądaj fotki i oceniaj, notuj co i dlaczego Ci się podoba. Gust albo się ma albo trzeba nad nim pracować...
    Pamiętaj też, że wielu z dziś poważanych fotografów od czegoś musiało zacząć. Nie traktuj wykładowcy i jego opinii jako jedynej wiążącej i absolutnej - to nie papież
    Publikuj fotki i uważnie słuchaj rzeczowych opinii.
    D610, D300s, N35mm f/2D, N85mm f/1.8, N55-200mm f/4-5,6, SB-700 i inne klamoty

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdzieś

Domyślnie

Taki mam zamiar trixiglk Nie chce sie poddawac juz na starcie.
    Czytam z uwaga wszystkie opinie. Rowniez w przeciwienstwie do sunnyluka, ktory tam byl, myslalem, ze pracujemy juz nad zdjeciami na serio. Wpadlem po prostu. Jutro ma byc studio, moze teraz bedzie jakies fajne foto i juz na serio, serio. Mam nadzieje koledzy z forum, ze podobaja sie Wam inne zdjecia z mojej stronki, choc jest ich malo.

Domyślnie

"...myslalem, ze pracujemy juz nad zdjeciami na serio..."
    To, że to jest studio i zajęcia prowadzi ktoś kto na tym zarabia niech Cię nie zmyli. Nie sprzęt, jego rozmiar i wartość sprawia, że zdjęcie jest ciekawe ale fotograf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trixiglk Zobacz posta
    "...myslalem, ze pracujemy juz nad zdjeciami na serio..."
    To, że to jest studio i zajęcia prowadzi ktoś kto na tym zarabia niech Cię nie zmyli. Nie sprzęt, jego rozmiar i wartość sprawia, że zdjęcie jest ciekawe ale fotograf.
    Nie opowiadaj takich rzeczy, bo będę musiał sprzedać moje największe lampy!
    ;]

Domyślnie

chętnie odkupię... okazyjnie
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Taki mam zamiar trixiglk Nie chce sie poddawac juz na starcie.
    Czytam z uwaga wszystkie opinie. Rowniez w przeciwienstwie do sunnyluka, ktory tam byl, myslalem, ze pracujemy juz nad zdjeciami na serio. Wpadlem po prostu. Jutro ma byc studio, moze teraz bedzie jakies fajne foto i juz na serio, serio. Mam nadzieje koledzy z forum, ze podobaja sie Wam inne zdjecia z mojej stronki, choc jest ich malo.
    chłopie... ty chcesz przepis na pomidorową bez zagłębiania się w to że potrzebna jest woda !

Domyślnie

myslalem, ze pracujemy juz nad zdjeciami na serio.
    Byłem tam również i z mojej strony wyglądało to tak, że wszystko ustawiał nauczyciel (lampę, modelkę, czasy, przysłonę i ISO również mówił co wybrać), a Ty tylko nacisnąłeś spust migawki.
    Według mnie to nawet nie jest Twoje zdjęcie, bo identyczne wyszłoby gdyby ktokolwiek inny, laik stanął z tym aparatem w ręce zamiast Ciebie.
    Czy to jest więc Twoja wina, że zdjęcie wyszło "niezbyt" poprawne? Myślę, że nie, a błędem mogło być jedynie zbyt pochopne umieszczenie go tutaj.
    Jutro mamy sami wszystko ustawiać, będzie więcej lamp, więcej możliwości. Dopiero wtedy, gdy wyjdzie coś ciekawego każdemu z nas, pochwalimy się efektami na forum oczekując krytyki od zaprawionych w boju
    D5100, SB-910, N35 1.8G, N18-105, A500ex+BH2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunnyluk Zobacz posta
    Byłem tam również i z mojej strony wyglądało to tak, że wszystko ustawiał nauczyciel (lampę, modelkę, czasy, przysłonę i ISO również mówił co wybrać), a Ty tylko nacisnąłeś spust migawki.
    Według mnie to nawet nie jest Twoje zdjęcie, bo identyczne wyszłoby gdyby ktokolwiek inny, laik stanął z tym aparatem w ręce zamiast Ciebie.
    Czy to jest więc Twoja wina, że zdjęcie wyszło "niezbyt" poprawne? Myślę, że nie, a błędem mogło być jedynie zbyt pochopne umieszczenie go tutaj.
    Jutro mamy sami wszystko ustawiać, będzie więcej lamp, więcej możliwości. Dopiero wtedy, gdy wyjdzie coś ciekawego każdemu z nas, pochwalimy się efektami na forum oczekując krytyki od zaprawionych w boju
    Nie nie nie.... zupełnie mylisz pojęcia. Jeżeli lampy są poustawiane światłomierzem pod konkretne czasy i przysłonę to nie ma opcji żeby coś zmienić. Uczestniczę często w takich warsztatach. Modelki i kilku fotografów. Parametry muszą być takie same bo zdjęcie wyszłoby niepoprawnie oświetlone. Tutaj zamysł musiał być konkretny. Nie wyobrażam sobie, żebyście ustawiali sobie sami lampy. To dość żmudna praca by uzyskać satysfakcjonujący efekt.

Zdjęcia wychodzą takie same bo muszą. Różnica może być widoczna w plastyce i jakości ( obiektyw i body ) lub w post procesie i tyle. No modelka może się inaczej ustawiać
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Zamysł był konkretny, oczywiście, zamysł wykładowcy. On ustawiał, próbował, by pokazać zamierzony efekt, a kolega cykał zdjęcia. To było raczej tylko pokazanie co można uzyskać.

Następnym razem będzie możliwość ustawiania samemu i cykania przez każdego z uczestników. Oczywiście, że ciężko będzie nam, laikom, ustawić wszystko poprawnie, ale od czegoś trzeba zacząć
    D5100, SB-910, N35 1.8G, N18-105, A500ex+BH2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie opowiadaj takich rzeczy, bo będę musiał sprzedać moje największe lampy!
    ;]
    Spoko, nie wyprzedawaj się tak odrazu z powodu jednej wypowiedzi amatora (czyli mnie).
    Chyba, że osiągnąłeś już kolejny poziom wtajemniczenia fotograficznego. Ten poziom, który sprawia, że nie potrzebujesz już całej tej świetlnej maszynerii ułatwiającej uzyskanie zamierzonych efektów...

P.S. Słyszałem, że kolejny poziom to wywalenie obiektywów, body a nawet filmu do analoga..

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów