Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Tajemnicza Anna

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gdzieś

Domyślnie

Teraz dostrzegam, wczesniej wydawalo mi sie jak pisalem, ze wszystko jest ok, skoro nie powiedziano, ze tak nie jest. Jestem ciekaw co powie mi jutro wykladowca.

No coz, sorry, ze narazilem Was na ogladanie tego zdjecia. Jeszcze dluga droga mnie czeka, nie mam zamiaru sie lamac

Domyślnie

A ktos napisał tutaj że wykładowca powiedział ze jest dobre ? Nie zauważyłem.
    Jeżeli pokazywał różne ustawienia światła i kazał porobić próby - nie oznacza to "dał na tacy" dobre zdjęcie. Oznacza tylko tyle że chciał pokazać jak różne ustawienia światła modeluja bryłę.
    Jak będzie omawiał wypełnienie - też dasz zdjęcie i będziesz oczekiwać na forumowe wypowiedzi ?

Domyślnie

jeśli to do mnie fafniak to masz rację, nadinterpretacja zwrotu "nie powiedział, że jest źle" z mojej strony.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

A gdzie masz te zajęcia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    jeśli to do mnie fafniak to masz rację, nadinterpretacja zwrotu "nie powiedział, że jest źle" z mojej strony.
    troszkę do Ciebie , ale głównie do autora wątku

Domyślnie

Czego takie zdjęcia uczą ? Tylko jednego: jak nie robić zdjęć. Rozumiem, że już na tym "kursie" był etap jak zrobić poprawne zdjęcie studyjne, a teraz przeszliście do etapu artyzmu. Bo tylko tam widzę zastosowanie światła latarki w portrecie
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Również uczestniczyłem w tym kursie i mogę potwierdzić, że była jedna lampa studyjna + blenda (niekoniecznie wykorzystane w tym zdjęciu) i wykładowca pokazywał różne rodzaje oświetlenia i co można uzyskać ustawiając lampę w tym a nie innym miejscu.
    Nie usłyszałem, by powiedział "o! super zdjęcie wyszło!" tylko raczej: "ustawmy lampę tak to wyjdzie nam takie zdjęcie (...) o! widzicie? o to chodziło, gdy tak ustawicie wyjdzie taki efekt".

Zajęcia były w Czechowicach, ale prowadzone są również w innych miejscowościach niedaleko Bielska
    D5100, SB-910, N35 1.8G, N18-105, A500ex+BH2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunnyluk Zobacz posta
    Również uczestniczyłem w tym kursie i mogę potwierdzić, że była jedna lampa studyjna + blenda (niekoniecznie wykorzystane w tym zdjęciu) i wykładowca pokazywał różne rodzaje oświetlenia i co można uzyskać ustawiając lampę w tym a nie innym miejscu.
    Nie usłyszałem, by powiedział "o! super zdjęcie wyszło!" tylko raczej: "ustawmy lampę tak to wyjdzie nam takie zdjęcie (...) o! widzicie? o to chodziło, gdy tak ustawicie wyjdzie taki efekt".

Zajęcia były w Czechowicach, ale prowadzone są również w innych miejscowościach niedaleko Bielska
    Ćwiczyliście tylko ustawienie lampy ? Czy ustawienie mocy też ? Gdyby ustawić lampę z boku i walnąć bez blendy wyszłaby ładnie oświetlona połowa twarzy. Ładnie. Tutaj po czole i pod oczami widzę jakby to było walone bez jakiegokolwiek rozpraszania.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon708 Zobacz posta
    Czego takie zdjęcia uczą ? Tylko jednego: jak nie robić zdjęć. Rozumiem, że już na tym "kursie" był etap jak zrobić poprawne zdjęcie studyjne, a teraz przeszliście do etapu artyzmu. Bo tylko tam widzę zastosowanie światła latarki w portrecie
    a efektem wstawiania tego typu zdjęć z zajęć tłumaczących oświetlenie - są tego typu głupie wpisy

szymon708 - proponuję poszukaj w sieci zdjęcia z filmu "siedem" - uwaga! nie wszystkie znajdziesz na filmweb

Domyślnie

Niezbyt kojarzę z której strony tutaj było świecone, ale raczej sama jedna lampa studyjna gdzieś z góry/boku z możliwie małą ustawioną mocą.
    D5100, SB-910, N35 1.8G, N18-105, A500ex+BH2

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów