5 tyś zł?
Szukaj
5 tyś zł?
"Nikon"
3,5 k zł stan - zadbany
Na jakiej podstawie tak piszesz? Pytam z ciekawości, bo chyba nie badałeś pod mikroskopem wszystkich ruchomych elementów.
Generalnie to ten korpus może pochodzić 3x tyle tyle, tylko że ta pewność moim zdaniem po 100 tyś znacznie spada i trzeba mieć coś w zapasie lub traktować to body jako zapas.
pewnie masz rację duży przebieg - body zrobiłem ok. 1000 fotek jednak ze względu na cenę myślę że warto było - przed zakupem odwiedził serwis w wawie . W zapasie mam Olympusa E-5 ze szkalrnią. Prywatnie polecam to body
Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.
Tam nic więcej nie ma: mechanizm lustra, mechanizm migawki, płyta główna z elektroniką, sensor AF i to chyba tyle. Reszta to obudowa, przyciski, LCD, silnik AF (a jak padnie to też można wymienić, choć wiele obiektywów już ma własny). Elektronika bardziej zależna jest chyba od wieku urządzenia niż od ilości zdjęć, a to ze względu na rodzaj lutowania bezołowiowego. Większych problemów spodziewałbym się z aparatami, pracującymi jak kamery wideo, ponieważ się o wiele bardziej wszystko nagrzewa i pracuje bez odpoczynku wiele minut.
Ja rozwazalem uzywany D3, dzieki forum okazalo sie, ze to model nie dla mnie.
Przenioslem swoje zainteresowanie na D700 i wowczas dowiedzialem sie, ze to pada, czy tamto, ze przebieg moze byc oszukany, itd.
A roznica w cenie D700 a D600, jest TAK niska, ze wybor padl na D600.
No i kupilem.
D800.
Borat1979, pewne moze byc chocby zrodlo - to zawsze cos.
A w temacie D700, to doslownie pare dni temu, w nocy, pojawil sie fajny zestaw w dziale sprzedam - b. maly przebieg body i dobra cena - rano ogloszenia juz nie bylo.
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
Skontaktuj się z nami