Close

Strona 25 z 36 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 359

Domyślnie

5 tyś zł?
    "Nikon"

Domyślnie

3,5 k zł stan - zadbany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerzyk Zobacz posta
    180K - używane ale PEWNE !!!
    Na jakiej podstawie tak piszesz? Pytam z ciekawości, bo chyba nie badałeś pod mikroskopem wszystkich ruchomych elementów.
    Generalnie to ten korpus może pochodzić 3x tyle tyle, tylko że ta pewność moim zdaniem po 100 tyś znacznie spada i trzeba mieć coś w zapasie lub traktować to body jako zapas.

Domyślnie

pewnie masz rację duży przebieg - body zrobiłem ok. 1000 fotek jednak ze względu na cenę myślę że warto było - przed zakupem odwiedził serwis w wawie . W zapasie mam Olympusa E-5 ze szkalrnią. Prywatnie polecam to body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerzyk Zobacz posta
    Jw nawiązniu do wątku głównego kupiłem właśnie używane D700 z przebiegiem 180K - używane ale PEWNE !!!
    Nic nie jest pewne a już na pewno nie w aparacie, który ma wyklepane prawie 200 tys klatek.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Nic nie jest pewne a już na pewno nie w aparacie, który ma wyklepane prawie 200 tys klatek.
    Co to jest 200 tys. klatek. Wymiana migawki, mechanizmu naciągu lustra i do przodu kolejne tyle. A może i bez tego się uda. Mi przy 60ciu tys. padła jakaś elektronika. W nowych puszkach też padają podzespoły.

Gratuluję zakupu.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

Czyli co, kupując przytyrane d3s wymieniając tylko te mechanizmy ww i tyle ? elektronika nic, nie przeszkadza ? można śmiało śmigać dalej ?

Domyślnie

Tam nic więcej nie ma: mechanizm lustra, mechanizm migawki, płyta główna z elektroniką, sensor AF i to chyba tyle. Reszta to obudowa, przyciski, LCD, silnik AF (a jak padnie to też można wymienić, choć wiele obiektywów już ma własny). Elektronika bardziej zależna jest chyba od wieku urządzenia niż od ilości zdjęć, a to ze względu na rodzaj lutowania bezołowiowego. Większych problemów spodziewałbym się z aparatami, pracującymi jak kamery wideo, ponieważ się o wiele bardziej wszystko nagrzewa i pracuje bez odpoczynku wiele minut.

Domyślnie

Czyli warto było, kupić d3s ostatnimi czasy w ładnym całkiem stanie w cenie 9500 zł... w przebiegu 220 tys.

Domyślnie

Ja rozwazalem uzywany D3, dzieki forum okazalo sie, ze to model nie dla mnie.
    Przenioslem swoje zainteresowanie na D700 i wowczas dowiedzialem sie, ze to pada, czy tamto, ze przebieg moze byc oszukany, itd.
    A roznica w cenie D700 a D600, jest TAK niska, ze wybor padl na D600.
    No i kupilem.
    D800.

Borat1979, pewne moze byc chocby zrodlo - to zawsze cos.

A w temacie D700, to doslownie pare dni temu, w nocy, pojawil sie fajny zestaw w dziale sprzedam - b. maly przebieg body i dobra cena - rano ogloszenia juz nie bylo.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Strona 25 z 36 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów