Close

Strona 67 z 78 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 777

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Przydałby się na forum nadworny prawnik... albo cała kancelaria!
    którzy pokłóciliby się przy pierwszej interpretacji jakiegoś problemu

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Bo na argumenty, z przytoczonym paragrafem KK, jedyną Twoją odpowiedzią są "a co mi zrobią, przeczytaj jeszcze raz, co tam wiesz" itp
    To, że Ty masz problemy z czytaniem wiem już od pewnego czasu.
    Przytoczony artykuł traktuje o KORZYŚCIACH MAJĄTKOWYCH. Kur..., naprawdę tego nie pojmujesz?

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    enthropia, widzę, że dyskusja nie ma z Tobą sensu.
    Widzisz to, a nadal dyskutujesz. Czyli przeprowadzając proste wnioskowanie wszystko to co piszesz jest bez sensu.

Napiszę jeszcze raz: to jest ich wewnętrzne oprogramowanie, nie jest Open Source ani GNU.
    A skąd Ty to możesz wiedzieć? Znasz na pamięć licencje "wielkiego Nikona"?

Podaj przykłady oprogramowań bez licencji.
    Po co mam wymieniać nazwy programów, które nic Ci nie powiedzą?
    Wierz mi, są takie programy - sam je pisałem - które nie posiadają licencji lub których licencja sprowadza się do frazy "dowolny użytek".

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie do końca, masz program, którego nie kupiłeś - to korzyść majątkowa, wystarczy...
    Ehh....
    To tak, jakby "posiadanie" było synonimem "korzyści majątkowej". Wczoraj dostałem od brata grę komputerową, nie kupiłem jej, jestem przestępcą?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enthropia Zobacz posta
    Ehh....
    To tak, jakby "posiadanie" było synonimem "korzyści majątkowej". Wczoraj dostałem od brata grę komputerową, nie kupiłem jej, jestem przestępcą?
    Tak, posiadanie jest synonimem korzyści majątkowej...
    Dostałeś ją od brata więc podlega limitowi darowizny w rodzinie (kwota wolna to coś koło 9tys w ciągu 5 lat) więc jeśli brat da Ci w ciągu pięciu lat gry/cokolwiek innego za ponad 9tyś i nie zgłosisz tego do skarbówki/nie zapłacisz podatku - to jesteś przestępcą...

Domyślnie

Ehh....
    w świetle prawa odniosłeś korzyść majątkową. To tak ciężko zrozumieć? Że to oznacza nie tylko "zarobić", ale także "nie wydać". Prościej wytłumaczyć się już chyba nie da?

Domyślnie

Dostałeś ją od brata więc podlega limitowi darowizny w rodzinie (kwota wolna to coś koło 9tys w ciągu 5 lat) więc jeśli brat da Ci w ciągu pięciu lat gry/cokolwiek innego za ponad 9tyś i nie zgłosisz tego do skarbówki/nie zapłacisz podatku - to jesteś przestępcą...
    Bez przesady. To by było raczej wykroczenie skarbowe... Odsyłam do kodeksu karno-skarbowy.

I błagam... nie istnieje skrót TYŚ! Skoro już taki OT jest w tym wątku to pozwoliłem sobie na puryzm językowy

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Ja się upieram, że nie jest.

To jest popadanie w paranoję.
    Na tej samej zasadzie wszyscy, którzy kupują na alledrogo używane towary droższe niż 1000 zł są przestępcami. Znasz jakiś przykład prawomocnego wyroku skazującego w takiej sprawie?

Domyślnie

Ehh....
    Enthropia, czy prowadzisz moze działalność gospodarczą?
    Jeśli nie, możesz tego nie wiedzieć, ale właśnie wczoraj osiągnąłeś przychód o wartości owej gry (korzyść majatkową), co gorsza, zapewne tego nie wykażesz w deklaracji PIT, a to przestępstwo.

Oprogramowanie wewnętrzne firmy jest jej własnością, tak jak inne narzędzia materialne i niematerialne. Zostało wytworzone i poniesionych został w związku z tym koszt.
    Nikon nie musi rozliczać takiego nielegalnego użytkownika względem prawa polskiego. Co wiecej, w wielu przypadkach wystarczy, ze mogłeś potencjalnie osiągać korzyści majątkowe.
    oko

Domyślnie

upierać się możesz. Co nie znaczy, że masz rację

Na tej samej zasadzie wszyscy, którzy kupują na alledrogo używane towary droższe niż 1000 zł są przestępcami. Znasz jakiś przykład prawomocnego wyroku skazującego w takiej sprawie?
    przecież kupić to jest coś zupełnie innego niż dostać. Nie widzisz tej różnicy?

Domyślnie

A dlaczego Ci co kupują?
    oko

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez devilcape Zobacz posta
    Enthropia, czy prowadzisz moze działalność gospodarczą?
    Jeśli nie, możesz tego nie wiedzieć, ale właśnie wczoraj osiągnąłeś przychód o wartości owej gry (korzyść majatkową), co gorsza, zapewne tego nie wykażesz w deklaracji PIT, a to przestępstwo.
    Nie ośmieszaj się.
    Grę dostałem ja, a nie moja firma.
    Do gry dołączona była czekolada, ją też mam podać w PICie? Konkretnie to w której rubryce?

Odnośnie tego przestępstwa - po moje dane osobowe zgłoś się na PW. Adres stosownej prokuratury znajdziesz w sieci.

Cytat Zamieszczone przez devilcape Zobacz posta
    A dlaczego Ci co kupują?
    PCC.

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    przecież kupić to jest coś zupełnie innego niż dostać. Nie widzisz tej różnicy?
    W sprawie, o której rozmawiamy nie ma różnicy.
    Według Ciebie zakup, to korzyść majątkowa i "otrzymanie przedmiotu o dowolnej wartości" to też korzyść majątkowa.
    Rozmawiamy o korzyści majątkowej a nie o różnicy między zakupem a otrzymaniem prezentu.
    Ostatnio edytowane przez enthropia ; 20-03-2013 o 01:18

Strona 67 z 78 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów