Close

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 164

Wątek: D90 vs D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alcatraz Zobacz posta
    Piękny "donos" ale jeśli wytykasz niespójność to odnieś się do czegoś konkretnie - co jest niespójne w mojej wypowiedzi? Przykładem niespójnej wypowiedzi może być natomiast Twoje zdanie: No i morał - jest mikroregulacja ale zawsze można wyregulować w NP Masło maślane. No ale żeby była jasność - moje wypowiedzi (nie wywody) nie muszą do Ciebie docierać, nie jest to jakimś moim nadrzędnym celem

Jeszcze raz napiszę, sama idea mikroregulacji jest dobra ale jej wykonanie, stabilność, precyzja, jakkolwiek to określić (przynajmniej w D7000) moim zdaniem tragiczne.
    Tak, napisałem że nie spójne, gdyż nie wiem do końca jakiego jesteś zdania. ( oprócz tego ostatniego ). A do tego masła maślanego to chyba sarkazm, bo jak masz micro to zrobisz to sam, a jak go nie masz to NP. Proste? A to, że i ta micro jest za mało to o czym to świadczy? Jest total rozjechany czy nie? A czyja to wina ? Moja?
    Dla jasności - uważam, że lepiej mieć coś więcej, a że to do końca nie wygląda tak różowo to inna bajka. Gdyby tak nie było to wszystko nazywało by się jednakowo np. "L-ka"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jargier Zobacz posta
    bo jak masz micro to zrobisz to sam, a jak go nie masz to NP. Proste? A to, że i ta micro jest za mało to o czym to świadczy? Jest total rozjechany czy nie? A czyja to wina ? Moja?
    Dla jasności - uważam, że lepiej mieć coś więcej, a że to do końca nie wygląda tak różowo to inna bajka. Gdyby tak nie było to wszystko nazywało by się jednakowo np. "L-ka"
    oj więcej praktyki mniej teorii polecam , zrozum mikro to w większości ściema bo się komuś porządnie nie chciało tego zrobić gdzie powinno , a nie jest istotne czy to L czy inny obiektyw może różnić się wykoaniem szybkością AF plastyką ostrością kontrastem itd ale co do precyzyjności AF(chodzi mi dla puszki nie o AF szkła ) powinien być każdy wzorowo ustawiony bez 2 zdań
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    oj więcej praktyki mniej teorii polecam , zrozum mikro to w większości ściema bo się komuś porządnie nie chciało tego zrobić gdzie powinno , a nie jest istotne czy to L czy inny obiektyw może różnić się wykoaniem szybkością AF plastyką ostrością kontrastem itd ale co do precyzyjności AF(chodzi mi dla puszki nie o AF szkła ) powinien być każdy wzorowo ustawiony bez 2 zdań
    Ja teoretyk - Ty idealista. Wiele rzeczy powinno być wzorowo. Nie obrażam się i to co piszesz to wiem. Teoria rzadko kiedy idzie w parze z praktyką. Kompromis czy złoty środek? Bunt tu nic nie pomoże

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jargier Zobacz posta
    Ja teoretyk - Ty idealista. Wiele rzeczy powinno być wzorowo. Nie obrażam się i to co piszesz to wiem. Teoria rzadko kiedy idzie w parze z praktyką. Kompromis czy złoty środek? Bunt tu nic nie pomoże
    Oj nigdy bym nie nazwał się idealista bo daleko mi do tego , po prostu życie nauczyło że nie wszystko jest tak jak pisza w ulotkach i na wielkich reklamach , człowiek uczy się całe życie i na własnej skórze ,przez co można komuś pomóc aby np błędów nie popełniał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    Oj nigdy bym nie nazwał się idealista bo daleko mi do tego , po prostu życie nauczyło że nie wszystko jest tak jak pisza w ulotkach i na wielkich reklamach , człowiek uczy się całe życie i na własnej skórze ,przez co można komuś pomóc aby np błędów nie popełniał
    No, tylko że ci młodzi nie słuchają starszych i uczą się na swoich błędach a nie na naszych

Domyślnie

No, tylko że ci młodzi nie słuchają starszych i uczą się na swoich błędach a nie na naszych
    Dzień bez podlizywania, dniem straconym... W tej dyskusji Jargier należysz do tych młodych i sam się po tej stronie ustawiłeś polemiką z LordemRamzesem - więc nie wchodź teraz w skórę "starego lista" bo to bardzo groteskowa poza!
    Tak, napisałem że nie spójne, gdyż nie wiem do końca jakiego jesteś zdania.
    To świadczy o zupełnie czym innym, nie o braku spójności mojej wypowiedzi...

Jeszcze cytat z wątku o "skalibrowanych D7000":
    A u mnie po kalibracji dalej jest źle i zastanawiam się czy słać ponownie do serwisu
    Temu koledze nie pomogła ani mikrokalibracja ani serwis Nikona... Ot pech... a może jest teoretykiem?

Domyślnie

Masa ludzi "ma problemy z AF" a tak na prawdę nie potrafią porządnie utrzymać aparatu, nie potrafią wcisnąć porządnie spustu, mają poruszone zdjęcia przy f5.6 i czasach 1/320 - najłatwiej zwalić na puszkę... Jak ktoś chce robić przy f 1.4-1.8 z 32cm kwiatka, celuje na środkowy, przekadrowuje i się dziwi, że nieostro... Dla mnie osobiście D90 to bardzo udany model! Na tle D3000/D5000/D300(s) uplasował się idealnie w swoim miejscu. Nie kupiłem D7000 bo dla mnie różnice między D90 a D7000 nie były warte pieniędzy jakie trzeba było wybejcować. Tak samo jest teraz z D7000/D7100 (wielu użytkowników D7000 się nie przesiądzie, bo dla niech to za mało). Jest to jednak wielki przeskok między D90 i wielu ludzi tam będzie kierować wzrok). Autor(ka) tematu musi się określić co miała do tej pory i co musi mieć, aby było warto kupić. Jeżeli miała warunki D70s to D90 wystarczy, jak miałą coś w stylu D80 to D7000. Zawsze min. dwa modele.

Domyślnie

Gdybym wiedział w czerwcu to co teraz, poczekałbym na d7100. Żeby nie było niejasności, wcale nie chodzi mi o wady d7000 bo u mnie puszka sprawia się wystarczająco (po wizycie w serwisie). Ech, myślałem, że moje d90 będę miał do dyspozycji czasami, bo będzie robiło za kamerę stop motion a ja będę wyrywał go od wielkiego dzwonu i żrąc suchary kupiłem nową puchę. Na obecnym etapie sądzę, że to ja jestem czynnikiem ograniczającym bo widziałem co ludzie z d7k wyciskają.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

O boSze... Jak widzę co piszą zwolennicy klubu/sekty d90 to aż
    płakać mi sie chce.
    Czy dlatego ze umoczyliscie na kupnie zabytku, czy dlatego
    ze nie stać was na zmianę puszki inni maja popełniać ten sam błąd ?
    D90 nie jest puszka do stalek. Nie jest puszka do jasnych szkiel.
    Jest puszka dla ludzi którym marzy sie bycie pro, a nigdy nim nie bedą.
    Jeśli ktoś chce focic na jasnych stalkach, to niech lepiej kupi d40,
    taki złom potrafi ostrzyc tam gdzie chcemy...a d90 niestety...nie...

D7000 nie miałem. Więc sie nie wypowiem.
    Ale ma kumpel. Mówi ze to złom...
    Miałem za to d90.
    Polecam go wszystkim do dziś.
    Ale do kita w zestawie...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    O boSze... Jak widzę co piszą zwolennicy klubu/sekty d90 to aż
    płakać mi sie chce.
    Czy dlatego ze umoczyliscie na kupnie zabytku, czy dlatego
    ze nie stać was na zmianę puszki inni maja popełniać ten sam błąd ?
    D90 nie jest puszka do stalek. Nie jest puszka do jasnych szkiel.
    Jest puszka dla ludzi którym marzy sie bycie pro, a nigdy nim nie bedą.
    Jeśli ktoś chce focic na jasnych stalkach, to niech lepiej kupi d40,
    taki złom potrafi ostrzyc tam gdzie chcemy...a d90 niestety...nie...

D7000 nie miałem. Więc sie nie wypowiem.
    Ale ma kumpel. Mówi ze to złom...
    Miałem za to d90.
    Polecam go wszystkim do dziś.
    Ale do kita w zestawie...
    Napisz to w pewnego wątku którym regulacja np nie wyrabia ale nie dadzą sobie oczu otworzyć bo nie ma to jak nowości , a czy kogoś stać czy nie to nie ważne , twoje teorie z jasnymi szkłami też obalone napisałem Ci o stałkach ponad to używam:
    nikkor 70-200
    był 24-70
    17-55
    w każdej chwili może być 14-24 wiec więc jak widzisz da się używać i profesjonalnych i amatorskich , jasnych i ciemnych , i nawet da się zarabiać .

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów