Close

Strona 63 z 78 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 777

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Za bardzo uprościłeś sprawę (za duży skrót myślowy). Przecież jest cała masa oprogramowania, które nie jest dostępne w sprzedaży... a można wejść całkowicie legalnie w jego posiadania. Przykład z brzegu? Otwarte źródła - pobierasz, kompilujesz, masz legalny program i wcale go nie kupiłeś
    Tylko te źródła udostępnił autor tego oprogramowania. W tym przypadku nic takiego nie miało miejsca

Przeczytaj jeszcze raz co skomentowałeś
    źle zacytowałem
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 19-03-2013 o 00:02
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Tylko te źródła udostępnił autor tego oprogramowania. W tym przypadku nic takiego nie miło miejsca
    I tu postawiłbym kropkę, albo wielokropek i zaczekał na oficjalne stanowisko, którego brzmienia chyba i tak wszyscy się już domyślamy

Mam tylko cichą nadzieję, że Nikon nie zrobi szarży na użytkowników forum Nikon Hacker, chłopaki naprawdę odwalają tam dłubaninę godną najwyższego podziwu!

Domyślnie

I tu postawiłbym kropkę, albo wielokropek i zaczekał na oficjalne stanowisko, którego brzmienia chyba i tak wszyscy się już domyślamy
    Tu nie ma na co czekać bo gdyby producent udostępniał ten soft to na własnej stronie a nie na chińskim forum

Może robią dochodzenie kto jest za to odpowiedzialny

Domyślnie

Tu nie ma na co czekać bo gdyby producent udostępniał ten soft to na własnej stronie a nie na chińskim forum

Może robią dochodzenie kto jest za to odpowiedzialny
    Miałem na myśli jakie konsekwencje ten wyciek za sobą będzie niósł i co to oznacza dla użytkowników i złych użytkowników (tych, którzy w amoku podniecenia, zupełnie nieświadomi swoich czynów, wręcz niepoczytalni, uruchomili to oprogramowanie w celach edukacyjnych... ).

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Tylko te źródła udostępnił autor tego oprogramowania. W tym przypadku nic takiego nie miało miejsca
    A tego to nie możesz być pewien.

Przeczytaj jeszcze raz to, co skomentowałeś
    Wiem (chyba) do czego pijesz, ale: oprogramowanie nie ma na rynku, czyli tak jakby dla konsumenta ono nie istniało. Skoro dla konsumenta nie istnieje soft, to nie istnieje też licencja, warunki użytkowania itp. itd.
    Ja wiem, że to jest naciąganie i może nadinterpretacja ale tak, jak ktoś to już tu napisał - prawo jest jedno, jego interpretacji bez liku.

Powtórzę raz jeszcze - ciekawi mnie jak się Najkon z tego wypląta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enthropia Zobacz posta
    A tego to nie możesz być pewien.
    Jasne bo każdy producent udostępnia swój wewnętrzny soft serwisowy na chińskich forach

Wiem (chyba) do czego pijesz, ale: oprogramowanie nie ma na rynku, czyli tak jakby dla konsumenta ono nie istniało. Skoro dla konsumenta nie istnieje soft, to nie istnieje też licencja, warunki użytkowania itp. itd.
    Ja wiem, że to jest naciąganie i może nadinterpretacja ale tak, jak ktoś to już tu napisał - prawo jest jedno, jego interpretacji bez liku.
    Żeby uruchomić soft konieczny jest klucz produktu, którego nie kupisz a producent go oficjalnie nie udostępnia.

Powtórzę raz jeszcze - ciekawi mnie jak się Najkon z tego wypląta.
    Nie bardzo ma z czego się wyplątywać bo problem mają raczej ci co tego softu użyli.

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Jasne bo każdy producent udostępnia swój wewnętrzny soft serwisowy na chińskich forach
    No błagam Cię, wczoraj się chyba nie urodziłeś...
    Nie takie numery się robi.

Żeby uruchomić soft konieczny jest klucz produktu, którego nie kupisz a producent go oficjalnie nie udostępnia.
    No brawo, producent klucza oficjalnie nie udostępnił. Softu też oficjalnie nie udostępnił. Czy to jakaś przeszkoda, aby ten soft uruchomić?

Nie bardzo ma z czego się wyplątywać bo problem mają raczej ci co tego softu użyli.
    Hahaha.
    Oj ma.
    No to zakładamy, że użyłem tego softu do zmapowania pikseli w moim leciwym D70. Oświeć mnie, jaki mam problem?

Domyślnie

No to zakładamy, że użyłem softu. Oświeć mnie, jaki mam problem?
    Natury prawnej, kwestia sformułowania zarzutów, a potem ich udowodnienia przed sądem cywilnym

Myślę, że Nikon na pewno będzie chciał dać prztyczka w nos ludziom, którzy z tego oprogramowania zrobią sobie większy użytek niż "mapowanie matrycy". Mogą się też posypać oficjalne żądania usunięcia linków i informacji ze stron, for internetowych... sam się zastanawiam jakbym na takie wezwanie zareagował. We Francji prawo jest tak restrykcyjne, że już za samo podawanie adresów internetowych, z których można pobrać nielegalne materiały, jest karalne.

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Natury prawnej, kwestia sformułowania zarzutów
    No i te zarzuty by mnie interesowały.
    Nikon musiałby udowodnić, że używając softu do mapowania pikseli w matrycy mojego D70 naraziłem ich na straty finansowe.
    Życzę powodzenia.

Domyślnie

No i te zarzuty by mnie interesowały.
    Nikon musiałby udowodnić, że używając softu do mapowania pikseli w matrycy mojego D70 naraziłem ich na straty finansowe.
    Życzę powodzenia.
    Ale chyba to nie muszą być straty, tym bardziej natury finansowej?

Strona 63 z 78 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów