Szukaj
Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 19-03-2013 o 00:02
I tu postawiłbym kropkę, albo wielokropek i zaczekał na oficjalne stanowisko, którego brzmienia chyba i tak wszyscy się już domyślamy
Mam tylko cichą nadzieję, że Nikon nie zrobi szarży na użytkowników forum Nikon Hacker, chłopaki naprawdę odwalają tam dłubaninę godną najwyższego podziwu!
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
A tego to nie możesz być pewien.
Wiem (chyba) do czego pijesz, ale: oprogramowanie nie ma na rynku, czyli tak jakby dla konsumenta ono nie istniało. Skoro dla konsumenta nie istnieje soft, to nie istnieje też licencja, warunki użytkowania itp. itd.
Ja wiem, że to jest naciąganie i może nadinterpretacja ale tak, jak ktoś to już tu napisał - prawo jest jedno, jego interpretacji bez liku.
Powtórzę raz jeszcze - ciekawi mnie jak się Najkon z tego wypląta.
Jasne bo każdy producent udostępnia swój wewnętrzny soft serwisowy na chińskich forach
Żeby uruchomić soft konieczny jest klucz produktu, którego nie kupisz a producent go oficjalnie nie udostępnia.
Nie bardzo ma z czego się wyplątywać bo problem mają raczej ci co tego softu użyli.
No błagam Cię, wczoraj się chyba nie urodziłeś...
Nie takie numery się robi.
No brawo, producent klucza oficjalnie nie udostępnił. Softu też oficjalnie nie udostępnił. Czy to jakaś przeszkoda, aby ten soft uruchomić?
Hahaha.
Oj ma.
No to zakładamy, że użyłem tego softu do zmapowania pikseli w moim leciwym D70. Oświeć mnie, jaki mam problem?![]()
Natury prawnej, kwestia sformułowania zarzutów, a potem ich udowodnienia przed sądem cywilnym
Myślę, że Nikon na pewno będzie chciał dać prztyczka w nos ludziom, którzy z tego oprogramowania zrobią sobie większy użytek niż "mapowanie matrycy". Mogą się też posypać oficjalne żądania usunięcia linków i informacji ze stron, for internetowych... sam się zastanawiam jakbym na takie wezwanie zareagował. We Francji prawo jest tak restrykcyjne, że już za samo podawanie adresów internetowych, z których można pobrać nielegalne materiały, jest karalne.
Skontaktuj się z nami