Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Nie znam Warszawskich plaż wiec się nie wypowiem ale milo poczytać ze zostały wyróżnione. Mieszkam od kilkunastu lat w dużym mieście ale pochodzę z jezior i odkąd pamiętam każdą wolną chwile spędzałem nad woda. Relaks, zapachy lasu, wędkowanie itp. Mialem złudne wrażenie ze każdy to czuje i wie o czym mówię.
    W ostatnie wakacje pojechałem z bratem odwiedzić kilka znanych miejsc pamiętanych z dzieciństwa. I co? Szok! Ośrodki zaniedbane i świecące pustkami, klub żeglarski ruina, ludzi brak lub siedzą zamknięci na prywatnych działkach. Tragedia.
    Nie chce narzekać na "dzisiejsza młodzież" która nie potrafi funkcjonować bez telefonu i internetu ani na leniwych emerytów ale spędzanie ciepłego letniego popołudnia przed telewizorem kiedy w pobliżu jest plaża i woda? Dziwne, normalnie bardzo dziwne. Ciekawe zjawisko społeczne. Znak naszych czasów?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Onsajt Zobacz posta
    No fajnie...tylko dla czego co roku robicie wiochę nad Bałtykiem i Mazurach jak tam takie super plaże.
    może dlatego, że jak przyjedzie 10 tys normalnych ludzi, to nikt tego nie zauważa. A jak przyjedzie 10 niedorozwojów, to od razu jest szum, że "warszawka" przyjechała. Która najczęściej sprowadziła się kilka lat temu.
    Zauważyłem" ciekawą" prawidłowość. Im ktoś krócej mieszka w Warszawie, tym bardziej pokazuje, jaki z niego Warszawiak.
    Innych dużych miast pewnie też to dotyczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Onsajt Zobacz posta
    No fajnie...tylko dla czego co roku robicie wiochę nad Bałtykiem i Mazurach jak tam takie super plaże.
    Już od dawna tam nie jeździmy. Wolimy kulturalny wypoczynek w miejscach, gdzie się docenia fakt, że turyści przywożą pieniądze.

Za to u mnie w pracy pracują cztery (nieznające się wcześniej) osoby z Trójmiasta, które w warszawie mieszkają od kilku lat. Uwierz mi, nie chciałbyś spędzić z nimi dwóch godzin na wyjeździe (ich samochodami na warszawskich numerach).

Widzę, że nawet jeśli cały świat docenia coś w Warszawie, to na krytykę reszty Polski zawsze można liczyć.

Nie sądziłem, że wątek pójdzie w tym kierunku...
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Widzę, że nawet jeśli cały świat docenia coś w Warszawie, to na krytykę reszty Polski zawsze można liczyć.
    Bo widzisz Polska to taki dziwny kraj... a co mi tam zacytuje klasyka:

"Naród wspaniały, tylko ludzie *****."

Domyślnie

... i generalizujo.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

A najlepsze jest to, że większość z krytykujących, to ludzie nie mający pojęcia o Warszawie i jej mieszkańcach. Słusznie też ktoś już tu podkreślił, że najgłośniej krzyczą o sobie 'Warszawiacy' ci, którzy mieszkają tam od niedawna. Wszystkich przebił facet, którego miałem okazję poznać dwa lata temu. Podkreślał jaki to z niego Warszawiak, a był z... Żyrardowa.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów